Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raner eldre damer på østlandet

Politiet advarer mot omreisende vinningskriminelle.

OMREISENDE: - Alt tyder på at det er omreisende vinningskriminelle fra øst-Europa, sier politiadvokat Ole Jacob Garder Foto: Politiet
OMREISENDE: - Alt tyder på at det er omreisende vinningskriminelle fra øst-Europa, sier politiadvokat Ole Jacob Garder Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I løpet av en og en halv uke har det vært mellom seks og åtte grove tyverier, der ofrene utelukkende er eldre damer mellom 60 og 100 år.

De grove tyveriene skal ha skjedd i Oslo, Kongsberg og Drammen.

Distraherer
- Det synes å være slik at gjerningsmennene følger etter kvinner etter hun har tatt ut penger fra en minibank. De distraherer henne med forespørsler om veksling av penger eller veibeskrivelser, og stjeler kort og kontanter, sier politiadvokat Ole Jacob Garder i søndre Buskerud politidistrikt.

I forige uke skrev Dagbladet at politiet i Drammen fryktet ny bølge med omreisende kriminelle.
Garder forteller i dag at det ser som det er akkurat denne typen kriminelle som herjer i landsdelen.

Overvåkningsbilder
Garder utelukker ikke at de uoppklarte tilfellene har tilknytning til hverandre.

- Vi har overvåkningsbilder av de vi antar er gjerningsmennene. Det er grunn til å tro at det er mobile vinningskriminelle fra Øst-Europa.

Garder kan ikke huske at det har vært en liknende bølge av grove tyverier før.

- Publikum må være ekstra oppmerksom når de tar ut penger fra minibank, og passe spesielt på det eldre hvis det ser ut som noen følger etter dem.

Tre rumenere varetektsfengslet
- Tre ble varetektsfengslet i går, for et forhold, men det er også en annen gruppe med tre personer som antakelig står bak tre forhold i Oslo, Drammen og Kongsberg på en uke.

De tre som ble varetektsfengslet var rumenere, en kvinne og to menn, som er mistenkt for å ha stjålet kontanter og bankkort fra en kvinne i 90-årene.

- Disse ønsker vi å fengslet fram til saken deres kommer opp for retten. Deretter vil vi ha dem utvist, sier Garder til Drammens Tidende.


 

ADVARER: Politiadvokat Ole Jacob Garder ber publikum om å være oppmerksom og passe på de eldre.
Foto: Lise Åserud / Scanpix
ADVARER: Politiadvokat Ole Jacob Garder ber publikum om å være oppmerksom og passe på de eldre. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media