Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raner fortsatt på frifot

37-åringen som brøt seg inn og ranet et ektepar i Darbu lørdag kveld, er varetektsfengslet for fire uker. Den andre raneren er fortsatt på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet pågrep mannen like etter det brutale ranet. I dag ble 37-åringen framstilt for varetektsfengsling i Eiker, Modum og Sigdal forhørsrett. Retten ga politiet medhold i kravet om fengsel i fire uker med brev- og besøksforbud, og begrunnet det med fare for bevisforspillelse. Mannen får heller ikke lese aviser eller høre på radio de neste to ukene.

Bevæpnet

37-åringen var ikke alene da han brøt seg inn hos ekteparet og holdt både dem og andre familiemedlemmer som gisler mens verdisaker ble plyndret. Den andre raneren er fortsatt på frifot. Etterforskningsleder Svein Hagen ved Øvre Eiker lensmannskontor regner med at rømlingen er bevæpnet. Politiet kjenner trolig identiteten hans, men dette ville ikke Hagen si noe om i dag.

Leser aviser

- Mannen leser selvsagt aviser, så vi vil ikke røpe for mye. Men det har skjedd noe utvikling i saken, sier Hagen.

Den etterlyste raneren er rundt 180 cm høy, i 30 årene og snakker trolig svensk. Under ranet seint lørdag kveld var han svartkledd.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media