Raner kan ha vært forkledd som kvinne

Ligaen som ranet Postens brevsentral, kan ha spanet før de slo til mandag. Politiet utelukker ikke at de var forkledd som kvinner da de gjorde seg kjent i området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer Dagbladet har snakket med forklarer at de, uavhengig av hverandre, så en mystisk person i det aktuelle området på Oslo S søndag kveld for ei uke siden. Det ene vitnet sier at han så en person på perrongen mellom spor 1 og spor 2 dagen før ranet, nær stedet hvor fluktbilene var parkert ett døgn seinere. Observasjonen skal ha vært gjort ved 22-tida.

- Transvestitt

Vitnene merket seg denne personen, fordi begge fikk inntrykk av at det var en mann med kvinneparykk.

Vitnet fra perrongen forteller:

- Jeg mener mannen hadde for grove trekk til å være kvinne. I utgangspunktet trodde jeg at det kunne dreie seg om en transvestitt, fordi det oppholder seg mennesker av alle kategorier på Oslo S. Først onsdag begynte jeg å tenke på om personen kunne settes i sammenheng med ranet, sier han.

Den mulige parykken var mørk og personen var iført dongeribukse og mørk jakke.

Det andre vitnet sier han så en person med tilsvarende mandige ansiktstrekk i hallen foran lystavla for ankomst og avgang ved 21-tida. Vitnet merket seg ikke klesdrakta.

Troverdighetsproblem

Politiet har ennå ikke funnet den andre av de to Audiene som ble brukt under flukten.

En politikilde understreker hvor viktig det er å få oppklart ranet, og at det langt på vei gjelder politiets troverdighet i store og brutale ranssaker:

- De tre største ranene her i landet er ikke oppklart. Det er ranet av en pengetransport i Enebakk i 1998 (utbytte 15,6 millioner kroner), ranet av DnBs tellesentral i Oslo i 1999 (utbytte 30 millioner) og DnBs tellesentral i Oslo i 2000 (utbytte 19 millioner). Ranet mandag framstår som det mest brutale. Vi utelukker ikke en sammenheng mellom de fire ranene. Det er ikke mange som er i stand til å gjennomføre en slik aksjon.

BRUTALT: Ranet av Postens brevsentral mandag framstår som svært brutalt.