Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raner kriminelle

Iraneren Charles Nikroo Anderson (23) er på rømmen. - Jeg skjøt i nødverge. Dørvakta truet og forsøkte å ta meg. Derfor skjøt jeg. Andre kriminelle har satt en dusør på meg på 500 000 kroner fordi jeg har ranet narkotikahandlere i Oslo for tre millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anderson, som Charles Nikroo har kalt seg siden han kom til Norge som asylsøker i 1988, er flere ganger dømt for grove kriminelle handlinger i Norge. I februar ble han løslatt etter å ha sont to dommer på til sammen sju års fengsel. Søndag kveld kom han til et utested i Kirkegata i Oslo sentrum med to kamerater. Det som egentlig skulle bli en hyggelig kveld på byen, endte i et skytedrama. Anderson har en helt annen versjon enn politiet og dørvakta som ble skutt i låret.

- Selvforsvar

- Dørvakta kom rett bort til meg og krevde penger, beskyttelsespenger, hvis ikke skulle han ta meg. Jeg ble forbannet og trakk fram en finkalibret pistol for å beskytte meg, samtidig som jeg ba ham holde seg borte. Han kom likevel imot meg. Jeg tok ladegrep flere ganger, flere patroner spratt ut, så han var nødt til å se at våpnet var ladd, sier Anderson. Overfor Dagbladet gjentar den 23 år gamle iraneren, som det foreligger utvisningsbegjæring på, at han bare prøvde å komme seg i sikkerhet. - Jeg skjøt flere skudd for å skremme. Da han fortsatt kom mot meg, skjøt jeg ham i låret. Likevel fortsatte dørvakta. Først da jeg trakk en 22-kaliber, ga han opp, sier Anderson. Siden har han vært på rømmen.

Selger

- Hvorfor skulle han ta deg? - Jo, hør; jeg må jo ha penger. Derfor har jeg utgitt meg for å være selger av større parti med narkotika. Jeg har tilbudt partier med både kokain, ecstasy og amfetamin til dem som kjøper opp større kvantum. Når de har kommet for å hente stoffet, har jeg ranet dem, sier Anderson. For noen uker siden skal Charles Nikroo Anderson ha tilbudt et parti med 11000 ecstasy-tabletter og 300 gram kokain til to iranere. De skulle betale partiet med 920000 kroner. - Jeg ranet dem da de kom med penga. Hvorfor skal jeg ha dårlig samvittighet for å rane andre kriminelle. Det er ikke mitt problem. - De vil betale 500000 kroner for å få tilbake penga sine, derfor vil mange kriminelle ta meg.

Fritt vilt

23-åringen fra Iran hevder at han siden løslatelsen i vinter har ranet andre kriminelle for tre millioner kroner, og at det er årsaken til at han er fritt vilt. - Hva gjør du dersom torpedoene får tak i deg? - Jeg skyter! - Er du alvorlig? - Ja, de som kommer for å ta meg, må finne seg i at jeg beskytter meg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media