Raner og voldtar prostituerte

Flere utenlandske prostituerte som jobber på massasjeinstitutter i Oslo, har blitt voldtatt og ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kvinnene har oppholdt seg i Norge på turistvisum, og har ikke anmeldt overgrepene - av redsel for å bli utvist.

Arne Randers-Pehrson på Pro-sentret i Oslo bekrefter at senteret har fått opplysninger om utenlandske kvinner som er ranet og voldtatt.

Flere episoder

- Årsaken til at kvinnene ikke har anmeldt forholdene til politiet, er trolig at de frykter å bli utvist, sier han.

Kvinner i prostitusjonsmiljøet i Oslo bekrefter overfor Dagbladet at det de siste månedene har vært flere voldsepisoder på massasjeinstitutter i Oslo.

- Kvinnene som har vært utsatt for disse overgrepene, er så vidt vi kjenner til ikke lenger i Norge, sier Randers-Pehrson.

Førstebetjent John Ivar Langerud ved sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt bekrefter at politiet etterforsker et forhold hvor en prostituerte kvinne skal ha blitt ranet og utsatt for et seksuelt overgrep.

- Mye etterforskning gjenstår, men denne saken dreier seg om en n orsk kvinne.

Ifølge politiet i Oslo er det ikke registrert anmeldelser fra utenlandske prostituerte den seinere tid. Randers-Pehrson i Pro-sentret oppfordrer kvinnene til å anmelde overgrep.

Redde for politiet

- Problemet er at politiet må ha anmeldelser før de kan gjøre noe. Disse kvinnene antar at de blir utvist dersom de går til politiet. Vi har eksempler på at utenlandske prostituerte har blitt utvist. De har ikke blitt utvist fordi de har prostituerte seg, men fordi kvinnene ikke har kunnet dokumentere at de har midler til eget opphold i Norge, sier Randers-Pehrson.

Ifølge bladet Club kontakt har det i løpet av den siste måneden vært to ran av massasjeinstitutter i Oslo.

Ungdommer av utenlandsk opprinnelse skal ha besøkt instituttene og sjekket hvor mange kvinner som jobbet der.

Seinere skal de sju ungdommene ha ranet stedet.

<B>SKREMT:</B> Arne Randers-Pehrson i Pro-sentret sier rans- og voldtektsmennene aktivt har jaktet på kvinner de vet ikke anmelder overgrepene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer