Raner på frifot med automatpenger

Vekter slått ned og påsatt håndjern i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 En pengetransport ble ved 21.30-tiden ranet i Professor Birkelands vei 24 i Groruddalen i Oslo. Sjåføren ble slått ned og påsatt håndjern, bekrefter politiet overfor NTB.

Penger fra spilleautomater ble fraktet i en grå Chrysler Voyager, som  er funnet i nærheten av ransstedet - i Furusetveien -  en drøy halvtime etter ranet, får Dagbladet.no opplyst.

Bilen var forlatt, og politiet brukte blant annet helikopter i jakten på ranerne.

- Den ranede vekteren har selv forklart at det var en raner, en mann med normal kroppsbygning som snakket norsk. Han var kledd i en sort jakke med hette og blå dongeribukse, sier operasjonsleder Finn Finkelsen til Dagbladet.no.

Raneren var ikke tatt ved midnatttider. Politiet leter videre uten helikopteret som ble brukt tidligere på kvelden.

- Større pengebeløp

Politiets operative uteleder Tor Olav Heggem sier til VG Nett at det var et større pengebeløp som ble ranet.

Det forrige ranet i Oslo av en pengetransportbil fra spilleautomater, skjedde på Majorstua i mars i år.

RANSSTED:  Pengetransporten med penger fra spilleautomater ble ranet utenfor dette næringslokalet i Professor Birkelands vei 24 på Grorud i Oslo i kveld. Sjåføren ble slått ned og påsatt håndjern. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix.
RANSSTED: Pengetransporten med penger fra spilleautomater ble ranet utenfor dette næringslokalet i Professor Birkelands vei 24 på Grorud i Oslo i kveld. Sjåføren ble slått ned og påsatt håndjern. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix. Vis mer

1. juli i år er det slutt med all drift av spilleautomater fram til Norsk Tipping overfor automatmarkedet fra neste år.

TRANSPORTBILEN: Den stjålne vekterbilen med spilleautomatpengene, en Chrysler Voyager, ble funnet en drøy halvtime etter ranet i Furusetveien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer