Raner prøvde seg på feil 95-åring: - Jeg kom aldri til å overgi meg, sier «Stokk-Arthur»

- Jeg slo ham, jeg slo ham hardt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En nå etterlyst mann gjorde et dårlig trekk da han forsøkte å rane en 95 år gammel mann i Manchester i New Hampshire i USA denne uka. 

Den 95 år gamle mannen var nemlig ikke hvem som helst: Arthur Kamberis er krigsveteran, og utstyrt med en stokk han ikke er redd for å bruke. 

- Jeg slo ham. Jeg slo ham hardt, vet du, sier han til Fox News.

Verdifullt i lommeboka 95-åringen vifter med stokken sin for å vise reporteren. 

- Jeg slo sånn. Jeg var i fare, jeg var redd jeg skulle miste lommeboka mi med så mye verdisaker i. Han prøvde seg, men han fikk det ikke til. Jeg er en tøff, gammel bukk, sier han til kanalen.

KRIGSVETERAN: Arthus hadde vært ute en vinternatt før, og nå var han utstyrt med en stokk. Skjermdump video: Med tillatelse fra WMUR 9 / Privat
KRIGSVETERAN: Arthus hadde vært ute en vinternatt før, og nå var han utstyrt med en stokk. Skjermdump video: Med tillatelse fra WMUR 9 / Privat Vis mer

Til den lokale TV-kanalen WMUR, som først skrev om ransforsøket, sier han at det var noe spesielt i lommeboka hans som han ikke hadde planer om å gi fra seg. 

- Jeg var aldri, aldri, aldri nervøs. Men jeg sa «han får ikke bildene av barnebarna mine. Og til helvete med pengene». 

- Jeg slo armen og nakken hans, forteller han. 

Litt som «Karate-Jan» Historien kan minne om den om «Karate-Jan» (69) som nektet å la seg rikke da noen unggutter ba ham om å overgi penger, nøkler og mobil.

- Nå har dere hoppet på feil gubbe, satans skitstøvler, sa han, og sørget for at det var guttene som dro fra stedet hjem med skader.

LES SAKEN: Ungguttene ante ikke at de bråket med «Karate-Jan»: - Nå har dere hoppet på feil gubbe, satans skitstøvler.

Et bilde av den etterlyste mannen som ikke fikk «stokk-Arthur»s lommebok er offentliggjort av politiet i New Hampshire. Han var iført hettegenser og caps, og har tilsynelatende mer - og mørkere - hår enn mannen han skal ha forsøkt å rane. Han beskrives som en mann i tidlig 30-åra. 

- Ikke tenkt til å gi opp  Politiet sier ifølge Fox News at de anbefaler folk å gi fra seg verdisakene sine når de blir forsøkt ranet. 

«Ting kan erstattes, men det kan ikke mennesker», sier de, ifølge kanalen. 

- Herr Kamberis var heldig; han ristet av seg skurken og kom fra hendelsen i én bit, sier Brian O'Keefe i Manchester-politiet til WMUR. 


Arthus står imidlertid på sitt. 

- Jeg hadde ikke tenkt til å gi opp, jeg hadde gjort alt jeg kunne for å stoppe ham, sier stokk-Arthur til kanalen. 

SER KANSKJE IKKE SÅ FARLIG UT ...: ... men Arthur nektet å la seg rane. Skjermdump video: Med tillatelse fra WMUR 9
SER KANSKJE IKKE SÅ FARLIG UT ...: ... men Arthur nektet å la seg rane. Skjermdump video: Med tillatelse fra WMUR 9 Vis mer