Raner røpet fluktplanen

Den ene av Aker Brygge-ranerne, Petter Tharaldsen, røpet i politiavhør hvordan flukten skulle foregå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tharaldsen bidro dermed indirekte til at samboeren til den antatte hovedmannen, den tidligere Bandidos-lederen Lars Harnes, ble pågrepet. Resten klarte kvinnen (33) selv: Hun oppsøkte stedet hvor fluktkjøretøyene var plassert - ved Grønmo avfallsanlegg utenfor Oslo - der skal hun ha snakket seg rett inn i saken.

Stanset Falken-bil

Da kvinnen oppsøkte de bortgjemte kjøretøyene, hadde politiet og Falken tatt hånd om kjøretøyene - en bil og en motorsykkel. Etter det Dagbladet får opplyst, stanset kvinnen Falken-bilen, og ba om å få utlevert motorsykkelen på lasteplanet.

Dermed røpet hun kjennskap til og kunnskap om et kjøretøy som politiet mener skulle brukes i flukten etter Aker Brygge-ranet.

Da den våkne sjåføren skjønte hvem han hadde med å gjøre, slo han alarm til politiet, som akkurat hadde kjørt fra stedet. Politipatruljen returnerte og pågrep kvinnen og Bandidos-medlemmet (27) hun kom sammen med.

Får besøk av sønnen

I går fikk politiet rettens medhold til å varetektsfengsle kvinnen i to uker - i total isolasjon, med unntak av besøk fra sønnen (14).

Politiet skal hevde at siden de tre ranerne har sittet fullstendig isolert etter pågripelsen, må kvinnens forsøk på å hente motorsykkelen ved Grønmo tolkes som at hun visste om ransplanene.

-  Min klient stiller seg uforstående til siktelsen og ønsker ikke å forklare seg, sier kvinnens forsvarer, advokat Anja K. Hellander.

Etter hva Dagbladet forstår, vil kvinnen hevde at hun ble spurt av mannen hun ble pågrepet sammen med, om å hjelpe til med å flytte kjøretøyene.

Funn i bilen

-  Vi har gjort interessante funn i tilknytning til det ene beslaglagte kjøretøyet, sier politiadvokat Geir Evanger.

Etter hva Dagbladet forstår, har politiet funnet klær samt utstyr egnet til å sette en bil i brann.

Bilen skal være registrert på en nær slektning av ranssiktede Daniel de Linde. Motorsykkelen skal være registrert på en slektning av samboeren til Lars Harnes.

Politiets teori er at ranerne hadde tenkt å kjøre fluktbilen de hadde på Aker Brygge - en stjålet Chrysler Voyager - til Grønmo, sette fyr på den, for deretter å kjøre fra stedet i hver sine kjøretøy.

Nekter straffskyld

Ifølge advokat Morten Furuholmen nekter Petter Tharaldsen fortsatt straffskyld etter siktelsen mot ham, som går på medvirkning til grovt ran.

-  Han har forklart seg om de to kjøretøyene ved Grønmo. Men min klient har ikke på noen måte dratt samboeren til Harnes inn i saken, sier Furuholmen.

En sjette person ble onsdag kveld pågrepet for medvirkning til ranet. Han ble i går løslatt, men er fortsatt siktet.

PÅGREPET: Politiet tror ranerne hadde planer om å bytte kjøretøy ved Grønmo - dersom de hadde greid å unnslippe etter Aker Brygge-ranet mandag.