Raner tok familie som gisler

Familien på tre fra Heksumhøgda i Vest-Oppland ble vekket av at en raner brøt seg inn i huset deres i morges. I sju timer holdt han dem som gisler, bakbandt og truet med dem med pistol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 6 i morges gikk kona i huset ned på kjøkkenet. Der ble hun overrumplet av en bevæpnet raner som hadde brutt seg inn i det avsidesliggende huset. De to foreldrene i 40-åra og sønnen på 13 ble bakbundet og truet med pistol. I løpet av dagen kom ytterligere to personer som skulle på besøk til familien. Også de ble tatt til gisler.

Skjøt

Raneren avfyrte to skudd, men ifølge politiet bommet han med hensikt. Ved 13-tida tok han med seg endel gjenstander fra familiens hjem og kjørte av gårde i bilen deres. Etter ti minutter kom han tilbake og tok med seg motorsykkelen han ankom huset med.

Politiet etterlyser nå motorsykkelen som kan ha vært innblandet i et trafikkuhell i området i går. En Suzuki større enn 500 kubikk, og med registreringsnummer DD 5725. Politiet understreker at skiltene kan være falske.

I sjokk

- Familien sliter fælt. De satt som gisler i sju timer, og vi leter fortsatt etter motiv, sier politifullmektig Asbjørg Lykkjem til Dagbladet.no.

Hun forteller at huset ligger litt avsides til, og at raneren er ukjent for familien. Leteaksjoner i området har hittil vært resultatløse.

Dette er det andre grove overfallet på to dager. En 70 år gammel mann ble overfalt og bakbundet i hjemmet sitt, og ranet. Politiet jobber for å finne en mulig sammenheng mellom de to sakene.

Kripos kommer til Heksumhøgda i morgen for å bistå etterforskningen.