Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ranere dusjet seg selv i tåregass

Og dette er ingen svenskevits.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Har du hørt om de tre ranerne som skulle robbe en gullsmedbutikk i Stockholm? I serien om klønete ranere, kan vi i dag presentere tre eksemplarer som måtte gå tomhendt hjem etter at ransplanene skar seg.

De tre klønene hadde ingen god dag da de skulle robbe en av Stockholms gullsmeder, skriver Aftonbladet.

Traff med tåregass

De tre, to unge menn og en kvinne, slo inn butikkvinduet med øks, uten å skade seg selv. Noe ubehag kan de derimot ha fått da de tok fram tåregassen de hadde med seg.

I stedet for å treffe de som måtte være inne i lokalet, traff de seg selv så tårene trolig sprutet.

Dermed bestemte de seg for å avbryte hele ranet, og stikke av gårde på en Vespa. Da dukker problem nummer to opp: Vespaen ville ikke starte.

Etter flere forsøk klarte de tre å få i gang Vespaen og flykte tomhendte fra stedet.

Skjøt medraner

BE OM URSÄKT: Denne tabberaneren gjorde som Emil, og skrev ned alt det gale han gjorde i en bok. Problemet kom først da politiet fant boka. Faksimile: Expressen
BE OM URSÄKT: Denne tabberaneren gjorde som Emil, og skrev ned alt det gale han gjorde i en bok. Problemet kom først da politiet fant boka. Faksimile: Expressen Vis mer

Dette er ikke første gang kløneranere slår til i nabolandet.

I januar 2006 fikk to sjefskløner med seg 30 000 kroner fra en bank i Malmø.

Da de satt i fluktbilen klarte de ikke å dy seg lenger, men måtte sjekke hvor mye eller lite de hadde fått med seg. En fargepatron gikk av, og dermed ble ranerne godt merket. De to stakk fra bilen, men glemte igjen luene som ble brukt under ranet, noe som igjen kunne brukes som bevis.

Noe særlig bedre gikk det ikke da de samme to personene noen måneder etter ranet ble innblandet i et narkooppgjør i et parkeringshus.

Da den ene skulle skyte en annen person i foten, siktet han ikke bedre enn at kula fortsatte og traff sin tidligere medraner i ryggen.

Noterte sine forbrytelser

Dagbladet.no har tidligere skrevet om en 24 år gammel mann var muligens stolt av seg selv, og ville skrive ned alle forbrytelsene sine i en notatbok.

Hans problem var at politiet fant den brune notatboka, og 62 lovbrudd.

I et av notatene sto det:

«Gjorde inbrott i bil - be om ursäkt och köpa nya bil»

I et annet sto det:

«Gjorde inbrott i villa vid Enskede IP - be om ursäkt och köpa dom en ny villa»

Du kan også lese om gaffa-raneren her. Og mannen som ranet bank forkledt som et tre her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media