Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ranere fikk med seg 1,6 millioner

De fire personene som ranet Kreditkassens filial på Oslo lufthavn Fornebu ved 10-tiden onsdag formiddag fikk med seg 1,6 millioner kroner. Storpartene av pengene består av umerkede sedler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Informasjonssjef Kjell Flø i Kreditkassen opplyser til NTB at ranerne fikk med seg så mye fordi de tvang en av de ansatte til å åpne bankens safe.

- De tvang en av de ansatte, en kvinne, inn i safen. I skranken ligger det bare mindre beløp, sier Flø til NTB.

Han forteller at pengene i safen var umerket og bekrefter at ranerne fikk med seg både norsk og utenlandsk valuta.

Banken har utlovet en dusør på 50 000 kroner til den som kan gi opplysninger som bidrar til at ranet blir oppklart.

Ransbil funnet

Alle tilgjengelige styrker fra Asker og Bærum politidistrikt lette onsdag etter de fire ranerne, som kom seg unna i en svart Audi varebil.

Ved 11.30-tiden ble bilen funnet i et garasjeanlegg under en lavblokk på Lilleaker i Oslo, om lag 4 kilometer fra Fornebu.

Kastet paller

Bankfilialen som ble ranet ligger like ved utgangen i ankomsthallen i første etasje på Oslo lufthavn Fornebu. To av ranerne kom seg inn i banken ved å kaste en pall inn gjennom et vindu fra utsiden.

Securitasvakter som jobber i hittegodsavdelingen og bagasjeoppbevaringen om lag ti meter fra bankfilialen sier til NTB at de to var bevæpnet og maskert med finlandshetter. En av Securitas-vaktene forsøkte å løpe ut av ankomsthallen for å varsle politiet.

- Jeg kom meg ut, men ble viftet tilbake av en tredje raner som sto bevæpnet på utsiden og passet på ransbilen, sier han til NTB.

Løsnet ikke skudd

Ifølge politiadjutant Kjetil Nilsen i Asker og Bærum politiditrikt var en av ranerne bevæpnet med automatvåpen, mens de tre andre hadde håndvåpen.

- Men det ble ikke løsnet skudd under ranet, sier Nilsen til NTB.

En av ranerne skal ha gitt en av de kvinnelige bankansatte en temmelig røff behandling, men ingen kom fysisk til skade under ranet.

(NTB)

<B>1,6 MILLIONER:</B> To av ranerne som deltok i ranet av Kreditkassens filial på Oslo lufthavn Fornebu i dag, tok seg inn i lokalene etter å ha knust denne ruten fra utsiden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!