Ranere i finlandshette angrep mann i 70-årene i hans eget hjem. Nå jaktes de av politiet

Ranerne skal ha gjennomsøkt huset før de stakk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) Kvart på sju i morges fikk politiet melding om et ransforsøk hjemme hos en mann i 70-årene.

Politiet opplyser nå at ranerne - mellom to og fire menn som snakket gebrokkent - bar finlandshette, og at de brukte vold mot mannen.

- Det er snakk om fysisk vold, men det er ikke snakk om våpen, sier operasjonsleder Dyre Antonsen ved Innlandet politidistrikt til Dagbladet.

- Lette etter verdisaker

Han sier at politiet foreløpig ikke har oversikt over hva som kan være borte. Politiet legger til grunn at det dreier seg om et ran eller ransforsøk.

- De har lett gjennom huset etter verdisaker, sier Antonsen til Dagbladet.

Da politiet kom til stedet, en bolig på Finsrud i Eidskog kommune ikke langt fra svenskegrensa, møtte de en skadet mann som var sterkt preget av hendelsen. I den korte samtalen de fikk før helsepersonell tok mannen på sykehus, fikk de forholdsvis sparsomme opplysninger.

- Du kan tenke deg, når man blir utsatt for noe sånt og får sjokk og kanskje har blitt utsatt for noe vold..., sier operasjonsleder Dyre Antonsen.

Han forklarer at det derfor er vanskelig å si når overfallet skjedde, bortsett fra at det var etter midnatt.

- Vi holder det åpent, for ikke å binde oss til et klokkeslett, sier Antonsen til Dagbladet.

Ber publikum hjelpe

Det var familiemedlemmer som fant mannen, og disse avhøres nå. Mannen selv skal også avhøres grundigere etter hvert.

«I tillegg vil våre kriminalteknikere undersøke stedet for tekniske spor samt at vi bruker politihund for å søke i området», skriver politiet i en pressemelding.

Mannen har forklart at gjerningsmennene snakket gebrokkent norsk, og at han hørte en bil starte opp da de stakk fra stedet.

Politiet har ikke opplysninger om gjerningsmennenes klesdrakt, eller hvor de dro.

Nå ber politiet publikum om opplysninger om observasjoner om all trafikk av personer eller kjøretøy i området Finsrud i Eidskog.

«Alle som har vært i området fra i dag morges og ca 2 uker tilbake i tid ber vi om å ta kontakt med oss. Har du tips og opplysninger i saken, ta kontakt med oss på telefon 905 17 710 eller tlf 02 800», skriver politiet i sin pressemelding.