Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ranere kidnappet Securitas-sjef

Kan ha fått med seg 470 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det antas at så mye som 40 millioner pund, eller over 470 millioner kroner, i kontanter tidlig i går morges ble stjålet fra et Securitas-depot i Kent i Sør-England. Minst seks menn med finlandshette og håndvåpen var med på ranet, der 15 ansatte ble bakbundet i tillegg til at sjefen og hans familie ble kidnappet.

Brutale ranere

Seint tirsdag kveld ble sjefen for depotet kidnappet av menn utkledd som politi. Den Securitas-ansatte kjørte i sin private bil i nærheten av Stockbury da han ble stoppet av en bil som så ut til å være en politibil. Mennene var også utkledd som politimenn. Han steg inn i bilen og ble lagt i håndjern.

På samme tid ble hans kone og sønn kidnappet fra hjemmet deres. To menn utga seg for å være politi og sa mannen hadde vært i en ulykke.

Depotsjefen ble så truet med våpen og fortalt at familien hans var i fare hvis han ikke samarbeidet. Klokka ett i morges ble han fraktet til depotet og brukt til å få gjennomført ranet.

I totida forsvant ranerne med pengene, og en time seinere klarte de ansatte å komme seg løs og slå alarm. Ingen kom fysisk til skade under ranet.

- Det var svært traumatisk for depotsjefen, familien hans og for alle de andre ansatte, sier politiets talsmann Paul Gladstone til BBC.

Han berømmer de ansatte for hvordan de taklet situasjonen.

POLITIJAKT: Politiet i England har satt i gang en omfattende etterforskning og jakt på ranerne. Foto: Scanpix
POLITIJAKT: Politiet i England har satt i gang en omfattende etterforskning og jakt på ranerne. Foto: Scanpix Vis mer

- Med tanke på at de sto ansikt til ansikt med bevæpnede ranere som truet dem, har de taklet situasjonen veldig godt, sier Gladstone.

Godt planlagt

Politiet er ikke i tvil om at ranet var godt planlagt og profesjonelt utført.

- Det er helt klart planlagt ned til den minste detalj. Det er mange millioner pund som er stjålet, og vi skal få stilt forbryterne til ansvar, sier Gladstone.Bank of England bekreftet i kveld omfanget av ranet. De stjålne kontantene skulle distribueres til bankfilialer i Sørøst-England. Det antas at ransbanden har vært klar over at februar er den måneden da summen av kontanter som tas ut av sirkulasjon for midlertidig oppbevaring, er på sitt høyeste.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!