FLUKTBILEN: Denne leiebilen, en Skoda, ble funnet bare noen kvartaler unna åstedet. Fra bilen har ranerne flyktet videre entet til fots eller med et annet kjøretøy. Foto: Nils-Petter Nilsson / EXPRESSEN
FLUKTBILEN: Denne leiebilen, en Skoda, ble funnet bare noen kvartaler unna åstedet. Fra bilen har ranerne flyktet videre entet til fots eller med et annet kjøretøy. Foto: Nils-Petter Nilsson / EXPRESSENVis mer

Ranere med automatvåpen stormet smykkeauksjon

Stakk av med gull og diamanter verdt minst 12 millioner kroner i Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Auksjonshuset Bukowskis i Stockholm ble ranet midt i åpningstida i 12-tida dag, mens 50-100 personer oppholdt seg i lokalene.

Store politistyrker jakter nå på ranerne.

Tre maskete menn med automatpistoler stormet inn i et visningslokale og tok med seg alt som var tilgjengelig av smykker, ifølge Expressen.se.

- Jeg så de tre mennene komme inn med hevede automatvåpen. De truet personalet og løp seinere ut tl en bil. Jeg ble virkelig redd, sier et øyenvitne til Aftonbladet.

Blant de stjålne objektene er et halssmykke i 18 karat gull med hvite diamanter til en utropspris på mellom 800 000 og en million svenske kroner. Ranerne ser ut til å ha kommet seg unna med samtlige 300 smykker utstilt før Bukowskis' vårauksjon neste uke.

- Det pågikk en visning da ranet skjedde. De fikk med seg smykker til en utropsverdi på 12 millioner kroner, sier informasjonssjef Charlotte Bergström ved Bukowskis til Aftonbladet.se.

Ranerne stakk av i en leiebil, men denne ble funnet ikke langt unna åstedet, og det er uklart hvordan gjerningsmennene har flyktet videre. Ifølge Aftonbladet tror politiet at de kan ha brukt T-banen.

MILLIONKUPP: Dette smykket alene har en utropspris på opp mot en million kroner.
MILLIONKUPP: Dette smykket alene har en utropspris på opp mot en million kroner. Vis mer