Ranere skjelver etter politiets million-kupp

Spaning og kildeopplysninger ledet politiet til kofferten med tre millioner kroner som ble funnet i Follo fredag. Pengene stammer trolig fra et Securitas-ran. Politiet sjekker nå sedlene og kofferten for fingeravtrykk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er betydelig nervøsitet i et ellers hardbarket ransmiljø, ifølge Dagbladets kilder. Politiet er derimot svært i godlune, men holder kortene tett inntil brystet.

Kortene på bordet

En 35 år gammel mann fikk kofferten tidlig i forrige uke. Fredag slo politiet til og pågrep ham og 37-åringen som skal ha levert kofferten.

35-åringen som oppbevarte pengene, er ikke straffet for noe tidligere. Han har valgt å legge kortene på bordet overfor politiet, og la aldri skjul på hvem han fikk kofferten av: Det var 37-åringen som driver bilforretning i Follo-distriktet.

35-åringen hevder at han ikke ante at pengene stammer fra kriminell virksomhet.

I avhør har han også sagt at han trodde kofferten «bare» inneholdt halvannen million kroner. Politiet tror at han visste at pengene stammet fra noe kriminelt.

Dømt i bilslaktsak

35-åringen skal ha gitt en detaljert forklaring som er politiets viktigste bevis mot 37-åringen. Han på sin side nekter å la seg avhøre, og forklarte seg heller ikke i Indre Follo forhørsrett mandag.

37-åringen, som politiet tror er den mest sentrale i helerisaken, har et nært og mangeårig bekjentskap med flere sentrale personer i Tveita-miljøet. 37-åringen er selv dømt i en bilslaktsak fra begynnelsen på 80-tallet. Da drev han bilforretning i Oslo.

Det var på denne tida han traff dem som i dag er sentrale skikkelser i Tveita-miljøet. En av mennene i bekjentskapskretsen til 37-åringen er siktet for et Securitas-ran i Nedre Eiker. Flere andre bekjente av 37-åringen mistenkes for å ha vært med på pengetransportran som er uoppklarte.

Politiet retter nå all sin oppmerksomhet mot personer i Tveita-miljøet, selv om politiinspektør Gunnar Larsen understreker at politiet holder alle muligheter åpne.

Leter etter avtrykk

Politiet håper å finne fingeravtrykk på sedler og kofferten som ble funnet hos 35-åring i Follo. På den måten håper politiet å avsløre de som står bak Securitas-ranene.

- Men vi må også se på andre metoder for å spore pengene. Det er vår egen kreativitet som avgjør hvor mye vi får ut av dette, sier Gunnar Larsen.