KJØRTE INN I BANKEN: Ranerne kjørte inn i Handelsbankens filial i Täby med bil noen minutter før klokka 09.
Foto: ANDERS WIKLUND / NTB SCANPIX
KJØRTE INN I BANKEN: Ranerne kjørte inn i Handelsbankens filial i Täby med bil noen minutter før klokka 09. Foto: ANDERS WIKLUND / NTB SCANPIXVis mer

Ranere skjøt mot politiet under ran i Sverige

Politiet har opprettet veisperringer i Stockholms-området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SISTE: I 12-tida melder Aftonbladet at enda en raner er pågrepet. Han ble tatt i et rekkehusområde i Bro. Ifølge Expressen antar politiet nå at de har kontroll på begge gjerningspersonene fra Täby.

(Dagbladet): Ranere skjøt mot politiet under et bankran i Sverige i morges, melder Aftonbladet. En av ranerne er på frifot, og store politistyrker leter etter vedkommende.

Politiet bekrefter at ranerne avfyrte flere skudd med automatvåpen, og traff en politibil. Ingen ble skadd.

Kjørte inn i banken Ranet fant sted i Täby nord for Stockholm, like før klokka ni. Banken åpner ikke for kunder før klokka 10.

Expressen skriver at ranerne kjørte inn i Handelsbankens filial med en bil, og at de flyktet i en bil de deretter stjal. Politiet la seg på hjul, og skuddene mot politibilen ble avfyrt på E18, idet patruljen prøvde å stoppe fluktbilen.

Ranerne flyktet vestover, mot Kungsängen. En rekke patruljer og helikopter deltar i jakten, samtidig som politiet har opprettet veisperringer.

I 10.40-tida melder Aftonbladet at en mann er pågrepet, mistenkt for å ha deltatt i ranet. Den andre gjemmer seg angivelig i et skogsområde i Bro nordvest for Stockholm. Ytterligere to menn er ifølge avisas opplysninger tatt inn til avhør.

Ifølge Expressen har ranerne satt fra seg fluktbilen i området og fortsatt til fots.

Aftonbladet melder i 11.15-tida at vitner har hørt skudd i Bro sentrum.

- Vil ha arbeidsro Politiet er ordknappe om episoden og hemmeligholder hendelsesrapporten.

- Vi vil ha arbeidsro og kommer tilbake med mer informasjon seinere, sier Alvin Näverberg, Stockholms-politiets pressetalsmann.

Det er foreløpig uklart hvorvidt ranerne fikk med seg verdier fra banken.

I 10-tida ble det meldt om et pengetransportran i Huddinge sør for Stockholm. Politiet vet foreløpig ikke hvorvidt de to ranene har sammenheng med hverandre.

Det er bare ei knapp uke siden forrige ran med skuddveksling i Sverige. Forrige fredag ble en av de mistenkte ranerne skutt under et gullsmedran i Södertälje, bare noen mil fra dagens åsted. Mannen, som har tilknytning til Norge, døde i går.

Dagbladet følger saken.

PENGETRANSPORTRAN: Bare en time etter bankranet i Täby slo tre menn til mot en pengetransport i Huddinge, noen mil unna. Foto: ERIK MÅRTENSSON / NTB SCANPIX
PENGETRANSPORTRAN: Bare en time etter bankranet i Täby slo tre menn til mot en pengetransport i Huddinge, noen mil unna. Foto: ERIK MÅRTENSSON / NTB SCANPIX Vis mer