Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ranere som ranet ranere fengslet

Brutalt ran endte med fengsel for fire. Men en av dem sitter igjen med 20 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire ranerne hadde fått nyss i at to ranere fra Sørlandet trolig oppbevarte rundt 200.000 kroner i leiligheten på Vestsia der de lå i dekning etter ran av et bowlingsenter på Bryne.

Ranet av ranerne i mai i fjor gikk brutalt for seg, og en av sørlandsranerne ble slått så hardt med batong at rester av batongen sto ut av armen hans etterpå, ifølge Varden.no.

Sørlandsranerne hevder at alle pengene de hadde ranet til seg, var vekk etter ranet, men de fire grenlandsranerne hevder de bare fikk med seg 12.000 kroner.

Siden sørlandsranerne ikke meldte det andre ranet til politiet, var det en nabo som varslet. Dermed kunne politiet oppklare to ran på en gang.

Tre av de fire ble dømt til ti måneder i kasjotten, hvorav sju må sones. Den fjerde, som var den som brukte batongen, fikk samfunnsstraff fordi han ikke hadde fylt 18 da ranet fant sted.

Dommerne skriver i dommen at samfunnspreventive hensyn tilsier ubetinget fengsel for ran, også for såkalte hjemmeran som det siste ranet ble tolket å være.

Selv om han ble fraranet ransutbyttet, kunne den ene sørlandsraneren likevel innkassere 20.000 kroner som oppreisning de fire grenlandsranerne ble dømt til å betale ham for den skadde armen.

(NTB)