Ranere tatt etter biljakt

HALDEN (Dagbladet.no): Etter en biljakt i Sverige ble to 27 år gamle nordmenn arrestert for hagleranet av Halden Sparebank i på Glenne i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ransalarmen gikk for femte gang i Halden Sparebanks filial på Glenne. Ved nitida i morges stormet en maskert mann bevæpnet med dobbeltløpet hagle inn i banken. Etter å ha truet en av de to ansatte, fikk han med seg et mindre beløp - under 100 000 kroner ifølge Halden Politidistrikt - før ransmannen stakk av i en grågrønn stasjonsvogn med svenske ADJ-skilter. I bilen satt trolig den andre 27-åringen.

Klokka 11.55 tok flukten brått slutt på E18 rett vest for Karlstad i Sverige. Etter å ha nektet å stoppe for politiet startet biljakten. På den ville ferden kolliderte stasjonsvognen med to andre biler før den stoppet av seg selv. Ingen skal ha blitt skadd under jakta, opplyser politifullmektig John Skarpeid til Dagbladet.no.

De to arresterte er 27 år gamle nordmenn fra Østlandet. Politiet i Halden regner saken for oppklart.

Bilens skilter viste seg å være stjålet, og politiet var allerede på jakt etter bilen i forbindelse med en teknisk undersøkelse.

Dagens bankran var det femte av Halden Sparebank filialen på Glenne. Totalt har det vært 12 bankran i Halden-distriktet siden åtti-tallet. 11 av disse er oppklart.