Ranere tok 50 gisler

Opptil 50 mennesker ble holdt som gisler i et varemagasin i Culver City i California i dag. Tre menn er pågrepet etter gisseldramaet. Politiet frykter at en gisseltaker fremdeles er inne i varehuset, sammen med 30 ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tror det dreier seg om et feilslått ran, som har utviklet seg til en gisselsituasjon.

- Væpnede menn tok seg inn i den stengte butikken i dag tidlig, og kommanderte de ansatte til å legge seg på golvet, sier politisersjant Lou Castle til nyhetsbyrået AP.

Tre menn ble pågrepet da de forlot lokalene sammen med 15 ansatte. Akkurat nå er det 30 ansatte, og trolig en gisseltaker igjen i butikken.

En kommandotropp fra Los Angeles har omringet åstedet, en butikk i kjeden «Target». Det er ikke avfyrt skudd, og er ikke meldt om skader. Politiet fikk melding om ransforsøket klokka 0520 i dag morges lokal tid. Butikken åpner klokka 0800. En time seinere forlot de femten av de ansatte butikken.

- Da de forlot lokalene, fikk vi en ansatt til å identifisere dem. Tre av personene som gikk ut av butikken, ble pågrepet. Vi veit ikke om de er ansatte eller er gisseltakere som har kledd seg ut som ansatte, sier Castle.

Culver city ligger rundt to mil sørvest for Los Angeles.

Dagbladet.no følger saken