Raneren kan ha avslørt seg selv under flukten

Intens jakt på raneren i Rogaland.

STENGT PÅ GRUNN AV RAN: Politiet har startet en intens jakt etter raneren etter ransforsøket i Sandnes og ranet i Stavanger i dag.
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
STENGT PÅ GRUNN AV RAN: Politiet har startet en intens jakt etter raneren etter ransforsøket i Sandnes og ranet i Stavanger i dag. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Stavanger har fått inn en rekke tips etter ranet av SR-Banks filial på Domkirkeplassen i Stavanger klokka 10.35 og
ransforsøket av Sandnes sparebank i Langgata i Sandnes en time og fem minutter før.

Politiet tror det er samme gjerningsmann som står bak.

Han var iført heldekkende motorsykkelhjelm og trolig motorsykkeldress, og han fremviste det som antas å ha vært en pistol på begge ransstedene. Han beskrives å være i 30-åra med lys hud, kort, blondt hår og kraftig ansikt.

Uten hjelm Politiet tror raneren kan ha avslørt seg selv under flukten. Politiet har mottatt flere tips med beskrivelser av en person de har møtt på veien.

- Det er beskrivelser av en mulig gjerningsmann uten hjelm. Dette kan være viktige vitner og de avhøres nå. Så gjenstår det å se om det passer med tid, sted og annen informasjon om det er gjerningsmannen de har sett, politiinspektør Magnus Jåtun i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

Han utelukker ikke at politiet vil gå ut med mer detaljert informasjon av observasjonene senere.

Fant Fiat Politiet etterlyste en hvit Fiat Doblo i forbindelse med ranet og bilen ble funnet 7-8 kilometer unna ved Krossberg i nærheten av Viste hageby et par timer senere.

- Vi har ikke pågrepet noen. Biler sikres og skal undersøkes grundig. Ransutbyttet er ikke i bilen, sier politiinspektør Jåtun til Dagbladet.

Politiet etterlyste i utgangspunktet en bil med et annet registreringsnummer enn det som var på bilen da den ble funnet. Kjennemerkene i utgangspunktet tilhørte et bilutleiefirma i Sandnes, men nummeret på bilen som ble funnet tilhører DNB bank asa.

- Det er den samme bilen. Kjennemerkene er noe vi etterforsker. Om det kan være bytta eller fjerna underveis er en mulighet, sier Jåtun.

DNB opplyser til Dagbladet at de ikke har hørt noe om at en av deres biler skal være involvert og viser til politiet for ytterligere spørsmål.

Politiet utelukker heller ikke at ransforsøket i Sandnes kan ha vært en avledningsmanøver for ranet i Stavanger.