Raneren slapp unna

Til tross for at store politistyrker sperret av deler av sentrum, slapp den bevæpnede mannen unna etter å ha ranet Jernbanepersonalets bank og forsikring i Oslo i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er så mange utganger i området, både dører og tak. Hvis raneren har rekognosert ruta litt før ranet, så er det gjort på et par minutter å komme unna. Han glapp ut, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad ved Oslo politikammer.

Politiet fikk ransmeldingen klokka 14.39 og var på åstedet i Storgata 5 bare minutter senere.

- Det skal ha blitt avfyrt flere skudd inne i banken, men ingen personer har blitt fysisk skadd, forteller Kjell Bjerklund, som var operasjonsleder da meldingen kom.

Det var ti personer i lokalet da ranet skjedde.

På frifot

Raneren slo til ved 14.40-tida. Ifølge politiet snakket han norsk. Mannen er rundt 1.75 høy og var kledd i blå bukse, blå jakke og brune sko. Under ranet brukte han grønn finlandshette.

Store politistyrker har vært på åstedet i ettermiddag.

- Vitner har fortalt oss at mannen forsvant ut av banken, forteller Bjerklund. Bevæpnet politi sperret av sentrumsgatene Torggata og Storgata så raskt de kunne.

- Politiet fortalte oss at det dreier seg om en raner de ikke har kontroll på. Alle kunder og ansatte i butikkene her i Torggata har fått beskjed om at vi må holde oss innendørs inntil videre, sier Dagbladet.nos reporter Kristin Grøntoft. Hun var inne i en butikk i Torggata da ranet skjedde. Klokka 16.30 fikk kundene i butikkene gå ut av bygningene.

Det er ikke kjent hva raneren fikk med seg. Politiet jakter fremdeles på gjerningsmannen.

SPERRET: Politiet sperret flere av sentrumsgatene mellom Stortorvet og Youngstorvet. Likevel klarte raneren å komme unna.