GIKK UT AV FENGSEL: Ransdømte Haroon Ahmed i England spaserte ut av fengslet og har reist til solkysten i Spania. Foto: Politiet
GIKK UT AV FENGSEL: Ransdømte Haroon Ahmed i England spaserte ut av fengslet og har reist til solkysten i Spania. Foto: PolitietVis mer

Raneren ville bare teste sikkerheten i fengselet. Spaserte rett ut i det fri

Nå er han på solkysten i Spania.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag denne uka, klarte den britiske innsatte Haroon Ahmed å rømme fra fengselet Dovegate i Storbritannia.

Fengselet er et såkalt kategori b-fengsel. Et fengsel som skal holde fanger hvor det er høy risiko for rømningsforsøk. For Ahmed, som er dømt for væpnet ran, ble imidlertid rømningen svært så enkel.

Ifølge Independent spaserte nemlig fangen ut av fengselet under besøkstida. Ifølge Sky News tok 26-åringen av seg fangenummeret på klærne sine, og spaserte ut sammen med følget som hadde besøkt ham.

Reiste til Spania Han ble følgelig ikke stoppet i døra, og kom seg ut i frihet.

Etter at det gikk opp for fengselet at Ahmed hadde rømt, ble han etterlyst, og broren hans ble pågrepet for å ha assistert rømlingen. I tillegg tok politiet beslag i en Volkswagen Golf de mente Ahmed hadde tilgang til.

Politiet antok at mannen ville bli i Derby-området i det sentrale England, der det sies at han har en rekke kontakter.

Fengselet han rømte fra er privat drevet av selskapet Serco, som produserer tjenester til det offentlige. Både selskapet, fengselet og justisdepartementet har møtt massiv kritikk etter at Ahmed stakk av.

Allerede samme dag som Ahmed stakk av, kom det en offentlig rapport som advarte mot svært dårlig bemanning i fengselet, noe som kunne føre til at hele området av fengselet var ubemannet mens fangene var ute av cellene sine.

Jason Coghlan, en såkalt «fikser» hevder han har vært i kontakt med Ahmed i Spania.

- Enkelt Coghlan sier den 26-årige fangen spaserte ut av fengselet som «en spøk» sammen med noen venner. Han var sikker på å bli stoppet før han var utenfor murene.

- Han gikk bare ut. Hvis fengselsbetjentene hadde gjort jobben sin, så hadde han aldri kommet ut, sier Coghlan.

En talsperson for Staffordshire-politiet sier følgende:

- Vi etterforsker alle muligheter for øyeblikket. Vi kan verken bekrefte eller avkrefte at han har flyktet til Spania, sier politiet.

Direktør for Serco ser alvorlig på hendelsen:

- Vi tar dette veldig seriøst. Vi jobber tett med politiet for å finne ut hva som gikk galt, sier direktør Michael Guy i Serco.

Daily Mirror skriver at de har oppsøkt Ahmed i den populære feriebyen Marbella:

- Jeg ville bare teste sikkerheten. Jeg gjorde et forsøk og gikk ut døra. Så enkelt var det. Og jeg fortsatte bare å gå, sier Ahmed.

Dovegate-fengslet har rudnt 900 fanger bak murene.

Og én utenfor.