Ranerjakt i Oslo sentrum

Stavanger-politiet ledet væpnet aksjon i Oslo sentrum. Sju ble innbrakt, hvor to knyttes til dødsranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fem personer skal være pågrepet under aksjonen. I tillegg ble to innbrakt, knyttet til dødsranet i Stavanger, men har status som vitner, opplyser Stavanger-politiet.

- De fem ble pågrepet i forbindelse med annen kriminalitet, sier politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt til NTB.

Han forteller også at ytterligere en person er blitt siktet for grovt ran eller medvirkning til grovt ran i forbindelse med Stavanger-ranet, der politimannen Arne Sigve Klungland (53) ble skutt og drept av ranerne.

Oslo-politiets aksjon, som i 19-tiden fortsatt pågikk, er ledet av Rogaland politidistrikt. Politiet i Oslo vil ikke uttale seg om aksjonen og henviser til politiet i Stavanger. Beredskapstroppen gikk til aksjon like før klokken 17.

Politiet skal også ha samtidig slått til mot et firma i Gamlebyen i Oslo, og har gjennomført ransakelser der. Dette er ikke bekreftet av politiet. Det er uvisst om den nye siktede er en av de pågrepne.

Politi tok seg inn i et forretningsbygg i Henrik Ibsens gate 5 og 7. De var tungt bevæpnet og har med seg politihunder.

Politiet tok også med seg en stor vinkelsliper ut fra lokalene de aksjonerte mot, melder NTB

Aksjonen ledes av Stavanger politidistrikt, og har med ranet av Norsk Kontantservice i Stavanger 5. april å gjøre, der politimannen Arne Sigve Klungland ble skutt og drept.

Aksjonen startet ved 17-tida - og store deler av det området - inkludert Vaterlandstunnelen - ble avsperret.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

VÆPNET AKSJON: Politiet vokter inngangen til Henrik Ibsens gate 5.