Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ranerne fikk med seg nesten 100 000 kroner, mesteparten i mynt

- De hadde fått mer om de hadde solgt de stjålne bilene, sier banksjefen.

TRE RANEERE: Tre ranere slo i går morges til mot en bank i Töcksfors i Sverige, nær grensa til Norge. Bildet ble tatt da ranerne forlot banken. Foto: Morgan Sahlin / NTB scanpix
TRE RANEERE: Tre ranere slo i går morges til mot en bank i Töcksfors i Sverige, nær grensa til Norge. Bildet ble tatt da ranerne forlot banken. Foto: Morgan Sahlin / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jakten på de tre gjerningsmenne etter det brutale ranet i Töcksfors i Sverige har fortsatt med full styrke i dag. Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT ble utbyttet de bar med seg ut av banken rundt 100 000 svenske kroner, noe som utgjør nesten 90 000 norske kroner.

Grunnen til at posene ranerne bar ut av banken var så store var at mesteparten av utbyttet var mynter.

- Ranerne hadde fått mer penger om de hadde solgt de stjålne bilene, sier banksjefen i Westra Wemlands sparebank, Håkan Nordblad, til Aftonbladet.

- Teller kroner Han forteller at de ansatte i banken har det etter forholdene bra, og at banken er åpen igjen i dag.

- Jeg fatter ikke at noen kan gjøre noe slikt for så lite penger, men det er tilfredsstillende å vite at de trolig har brukt hele natten på å telle kroner, sier Nordblad til den svenske avisa.

Politiet søker nå bredt for å finne hvem ranerne er og hvor de nå befinner seg.

- Det finnes et visst antall personer som er interessante når et slikt ran skjer. En del av dem sitter bak lås og slå, men ikke alle, sier Lars Öjelind ved politiet i Sverige til TT.

- Ikke amatører Han understreker at han uttaler seg generelt, og vil ikke kommentere seg i detaljer om ranet, som nå etterforskes av politiet i Värmland. Under ranet var ranerne væpnet med automatgevær av typen AK4.

- Det virker ikke som det er amatørerer, med tanke på typen våpen de brukte og hvordan de oppførte seg. De var ganske rolige og bestemte, sier Öjelind til TT.

Det var i 08.30-tiden i går morges at ansatte ved Westra Wemlands sparebank utløste ransalarmen etter at ranerne hadde blitt observert utenfor banken. Like etterpå slo de til.

Brennende fluktbil Ranerne tvang ifølge Expressen med seg en kvinnelig bankansatt, for å bruke henne som mennekelig skjold, før de forlot henne og forsvant i retning Norge i en hvit Volvo.

SLO TIL MOT SPAREBANK: Det var Westra Wermlands Sparbanks filial i Töcksfors som ble offer for ranet. Foto: BENGT ANDERSSON / NTB SCANPIX
SLO TIL MOT SPAREBANK: Det var Westra Wermlands Sparbanks filial i Töcksfors som ble offer for ranet. Foto: BENGT ANDERSSON / NTB SCANPIX Vis mer

Med seg hadde de utbyttet i to Ikea-poser.

Kort tid senere ble den hvite fluktbilen funnet brennende på en stikk vei til E 18, og politiet antar at ranerne flyktet videre i en mørk Volvo V70.

Ranerne er fortsatt på frifot, og det letes etter dem både på svensk og norsk side av grensa.

Politiet ønsker tips fra publikum, både i Norge og i Sverige. Folk på norsk side av grensa som vil ha kan kontakte politiet i Sverige på telefon +46 77 114 14 00, fra Sverige er telefonnummeret 114 14.

UTBRENT OG FORLATT: Den hvite Volvoen ble funnet utbrent på en sidevei til E18, på svensk side av grensa. Ranerne antas å ha flyktet videre i en mørk Volvo V70. Foto: BENGT ANDERSSON / NTB SCANPIX
UTBRENT OG FORLATT: Den hvite Volvoen ble funnet utbrent på en sidevei til E18, på svensk side av grensa. Ranerne antas å ha flyktet videre i en mørk Volvo V70. Foto: BENGT ANDERSSON / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media