TATT PÅ FERSK GJERNING:  De to ranerne kom ikke langt. Bildet viser en McDonald's-restaurant i Paris. Illustrasjonsfoto:  Kenzo Tribouillard / AFP / NTB Scanpix
TATT PÅ FERSK GJERNING: De to ranerne kom ikke langt. Bildet viser en McDonald's-restaurant i Paris. Illustrasjonsfoto: Kenzo Tribouillard / AFP / NTB ScanpixVis mer

Ranerne hadde litt uflaks med noen av gjestene

Fransk spesialpoliti i sivil var innom for en burger, da de to mennene stormet inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to mennene i tjueåra hadde nok ikke forutsett hvem som også var i burgerrestauranten da de bestemte seg for å rane en McDonald's-restaurant øst i Frankrike.

Ifølge AFP, ble det avfyrt skudd utenfor restauranten i d'Ecole-Valentin, rett ved Besançon i Frankrike litt før klokka ni søndag.

- Dette er et ran! Alt kommer til gå bra! ropte den ene da de kom inn, ifølge L'est Republicain, og kommanderte folk til å legge seg på bakken. Imens tok den andre pengene fra kassaaparatet.

Det de ikke visste var at elleve menn fra politiets spesialstyrker GIGN, som særlig er trent for å håndtere gisselsituasjoner, også var i lokalet. I sivil, men bevæpnet.

- Som de proffene de er, ventet de til mennene hadde forlatt lokalet, slik at ingen kom til skade, sa Edwige Roux-Morizot, statsadvokat i Besançon, til TV-kanalen France 3.

Men da de kom ut på parkeringsplassen, tok politiet opp jakten.

Mannen som bar våpenet skal ha snudd seg truende mot politiet to ganger, og ble til slutt skutt i magen.

Den andre, som bar ransutbyttet på rundt 2000 Euro (18 500 kroner), falt ned en trapp i flukten.

De to ranerne er på sykehus, men vil bli stilt for retten tiltalt for væpnet ran og vold.

Rundt femten personer var på jobb under ranet, ifølge L'est Republicain. I panikken som oppsto da ranet startet, var det en som skadet skulderen og noen fikk mindre skader. I etterkant har de ansatte fått tilgang på psykologhjelp.