Ranerne planla nok ikke at gullsmed-gulvet var nybonet

«Bambiranere» kom seg unna med millionjuveler i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De fire maskerte ranerne er stadig på frifot.

29. januar i år slo de til mot en gullsmed Foleshill nord for Coventry i England. Overvåkingsbildene, som West Midlands police offentliggjorde i dag, viser ranere med store utfordringer på jobben.

Først kjører de inn i butikken med en stjålet bil, før de - forsøker - å ta seg til fots til verdisakene i butikken.

Det de trolig ikke hadde planlagt før de slo til var at gullsmedens gulv var nybonet og veldig veldig glatte. «Bambiranerne» ser alt annet enn profesjonelle ut når de sklier og detter rundt på gulvet inne i butikken.

Da de kom seg fram til verdisakene brukte de en øks til å knuse glassene til montrene med verdisaker i. Dette utløste en røykpatron slik at plutselig må de takle det nybonede gulvet i veldig tjukk tåke.

Men de fire mennene klarer til slutt å komme seg tilbake til bilen og vekk fra stedet. De er to uker senere fremdeles på frifot, opplyser politiet i West Midlands.

Politiet frigjorde i dag videoen i et håp om at noen vil kjenne dem igjen til tross for at det er maskerte.

- Dette var et dristig utført raid like før rushtrafikken var i ferd med å bygge seg opp, og det var mange vitner til hendelsen, uttaler etterforsker Lee Buckler i politiet i en pressemelding lagt ut på politiets nettsider i forbindelse med videoen.

- Ranerne var maskerte da de gjennomførte forbrytelsen, men siden de nå har skaffet seg indiske gulljuveler til flere hundretusen pund, tror vi deres nye rikdom kombinert med deres unike gulvbevegelser utvilsomt vil avsløre dem, sier han.

Politiet advarer at de har grunn til å tro at gjerningsmennene er desperate og farlige menn. De skal ha truet med å skyte en mann da de var på vei inn i gullsmeden og de skal ha vært svært trafikkfarlige under flukten fra stedet.

Politiet tar på ingen måte lett på saken selv om videoen av ranere på «glattisen» er nokså underholdende.

- Disse mennene fortjener å være bak lås og slå, sier Buckler.