FORFERDET: Ingunn Skaare opplevde en svært ubehagelig hendelse utenfor en dagligvarebutikk i Åmli sentrum. 45-åringen klarte å forsvare seg selv mot ransforsøket. Foto: Camilla Glad / Åmliavisa
FORFERDET: Ingunn Skaare opplevde en svært ubehagelig hendelse utenfor en dagligvarebutikk i Åmli sentrum. 45-åringen klarte å forsvare seg selv mot ransforsøket. Foto: Camilla Glad / ÅmliavisaVis mer

Ranerne prøvde å stjele lommeboka til Ingunn (45). Det skulle de ikke ha gjort

- Begge to gikk i bakken og løp fra stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På lørdag ble Ingunn Skaare fra Oppland angrepet utenfor Coop-butikken i sentrum av Åmli i Aust-Agder.

Skaare har sommerhus i sørlandskommunen, og skulle bare på butikken for å gjøre unna hverdagshandling i sommerferien da hun ble forsøkt overfalt, skriver Åmliavisa i dag.

- Jeg hadde vært inne på butikken og handla. Da jeg kom ut hadde jeg to hundrelapper i lommeboka. Den ene brukte jeg på et blad som ble solgt av en romkvinne utenfor butikken, sier Skaare til Dagbladet.

TRUSLER: Butikkmedarbeider Sofia Zucconi Mazzini stoppet en øltyv på Rema 1000. Overvåkningvideo fra butikken viser mannen stjele en sekspakning øl og Sofia som nekter mannen å stikke av fra butikken. Video: Sofie Zucconi Mazzini Vis mer

- Han gikk ned med en gang

Skaare satte seg deretter i bilen, før hun kom på at hun hadde glemt melk. Hun kjørte bilen inn igjen på plassen, og tok bare med seg lommeboka da hun skulle inn igjen. Det var da hun plutselig ble angrepet.

- Det var en som kom opp på siden av meg. Han slo meg, og lommeboka datt i bakken. Jeg slo tilbake og han gikk ned med en gang. Det var ren refleks. Han andre hoppa på meg, og jeg måtte bare ta han, sier 45-åringen til Dagbladet.

- Det eneste som sto i hodet på meg var at de hadde kniv. De brølte og ropte så forferdelig, sikkert for å skremme meg. Jeg ble forbanna og brølte tilbake.

Slik Skaare husker det, traff hun den første gjerningsmannen midt på nesa så han gikk i bakken. Det endte med et voldsomt basketak med han andre, der han først gikk i bakken, før han angrep henne med både spark og slag.

- Jeg sparka og slo tilbake, sier 45-åringen til Dagbladet.

- Begge to gikk i bakken og løp fra stedet.

GIR SEG IKKE: To menn forsøkte å stjele en parkert bil utenfor en bensinstasjon i Atlanta. Men den kvinnelige bileieren lot seg ikke skremme og tok opp kampen. Video: City of Atlanta Police Department Vis mer

Ikke loggført hos politiet

Hun sier det kom et ektepar til som ropte «stopp» da de to angivelige gjerningsmennene tok beina fatt.

- Mannen i det paret som kom til sa: «Unnskyld, men tusen takk for at det var du og ikke kjerringa mi» sier hun.

Lensmannskontoret i Åmli er sommerstengt. Dagbladet har vært i kontakt med lensmannskontoret i Tvedestrand. Der opplyser politiførstebetjent Morten Tobiassen at han vil ta en prat med Skaare om hun vil anmelde saken.

Ifølge Åmliavisa har ikke politiet loggført hendelsen, men avisa har selv sett loggen fra mobilen til Skaares kusine, som viste at de hadde en 4 minutter og 17 sekunder lang samtale med politiet.

- Tror ikke de hadde forventa det

Skaare mener de to mennene må ha vært i 20-åra, tynne og rundt 175 centimeter høye. De var begge av utenlandsk opprinnelse, sier hun.

Hun husker ikke så mye av selve angrepet, og sier det hele gikk veldig fort.

- De var jo noen sprekinger, men jeg er ei kraftig dame, og tror ikke de hadde forventa det da de angrep meg. Takk og pris for at jeg hadde joggesko på meg, sier Skaare.

FREKK TVY: Ansatte i en dyrebutikk i Florida stormet ut fra bakrommet da de så hva som skjedde på overvåkningskameraet. Mannen forsøkte å stjele en pytonslange ved å putte den i buksa. Video: AP Vis mer

Ikke stolt av det

Hun hadde bare en hundrelapp i lommeboka denne dagen, men var likevel klar på at hun ville beskytte seg selv.

- Jeg tenkte ikke så mye, men hvert fall at den lommeboka er min. Jeg synes ikke det er noe greit at det skjedde i det hele tatt, og det er ikke noe ålreit å vise en sånn side av seg selv. Jeg plages heller ikke av det, selv om jeg er fra en liten bygd i Gudbrandsdalen og ikke er vant til slikt, sier hun.

Hun er forferdet over at noe slikt kan skje i et lite tettsted som Åmli.

- En blir jo litt skremt av det, og det er en eldrebolig rett ved butikken der. De må få gå i fred uten at noe sånt skal skje, men det at det kan skje overrasker meg mest, sier hun.

Det tok en stund før Ingunn Skaare innså hva som hadde skjedd.

- Jeg gikk jo inn og handla den melka etterpå, så gikk jeg i bilen og kjørte hjem. Jeg så nok litt fortumla ut da jeg kom tilbake, og var ganske skjelven omkring en time etter hendelsen. Det var da jeg kom hjem vi bestemte oss for å melde fra til politiet, sier hun.

SKAMLØS: En kvinne ble fanget på overvåkningskamera da hun tok seg inn på et begravelseshjem i Texas. Den frekke tyven ser ut til å holde den døde kvinnen i hånda, men det er ikke tilfellet. Video: Odessa Police Department Vis mer