RANET LØRDAG KVELD: Politiet har fortsatt ikke pågrepet ranerne. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
RANET LØRDAG KVELD: Politiet har fortsatt ikke pågrepet ranerne. Foto: Svein Gustav WilhelmsenVis mer

- Ranerne spaserte bare rett inn i huset

Familien som ble ranet av maskerte menn i går hadde nettopp hatt besøk av venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien hadde nettopp hatt besøk av venner, da de fire maskerte ranerne spaserte rett inn i huset på Økern i Oslo lørdag kveld. Politiet står fortsatt på bar bakke i jakten på ranerne.


Utrustet med tapetkniver og et skytevåpen, trolig en pistol, og maskert med finlandshetter, tok de fire ranerne seg inn i eneboligen i Wilsters vei på Økern i Oslo i 20.30-tiden lørdag kveld. Ifølge politiet gikk ranerne bare rett inn gjennom inngangsdøra.

- Familien hadde hatt besøk av venner like før. Plutselig kommer det inn fire maskerte menn. Familien ble truet ned på et bad i underetasjen og måtte holde seg der mens ranerne romsterte rundt i huset, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen ved Sentralvakta i Oslo politidistrikt til NTB.


Sjekker biler

Verken barna eller de to voksne ble fysisk skadd, men alle fire er ifølge politiet tydelig preget av hendelsen. Det brutale ranet pågikk ifølge politiet i over én time.

Familiefaren kom seg ut av et kjellervindu og fikk varslet naboer om det som hadde skjedd.

Politiets krimteknikere var ved 18-tiden søndag i ferd med å avslutte etterforskningen på stedet. Politiet håper at saumfaringen av huset og nærområdet rundt, vil gi dem flere spor i saken. Foreløpig står politiet nærmest på bar bakke i jakten på ranerne.

- Ingen er så langt pågrepet og vi har ingen opplysninger som skulle tilsi at vi vet hvem ranerne er heller, sier Sveinungsen.

Politiet sjekket søndag ut flere biler, blant annet en rød VW Polo, men ingen av bilene hadde søndag kveld kastet nytt lys over hvem ranerne er, eller hvor de forsvant.


Penger og smykker

Gjerningsmennene skal ha vært av pakistansk opprinnelse, og de snakket godt norsk. Familiefaren mener mennene er i 20-årene og rundt 175-180 centimeter høye. Familien er ifølge politiet nordmenn av utenlandsk opprinnelse, men hvorfor nettopp dette huset og denne familien ble utpekt av ranerne, er foreløpig helt i det blå. Faren er håndverker, men er ifølge politiet ingen «kjenning» fra tidligere.

- For politiet ser det ut som helt tilfeldig. Vi har ingen opplysninger som tilsier noe annet, sier vaktleder Sveinungsen.

Ranerne fikk med seg penger og smykker, men hvor stort ransutbyttet er, har ikke politiet oversikt over.

Familien oppholdt seg på et annet sted mens politiets etterforskere sikret spor i og rundt huset søndag ettermiddag. Etterforskningen av ranet blir mandag overtatt av Stovner politistasjon.

(NTB)