Rånerne vant gågata tilbake

- Uheldig signal til aksjonister, mener varaordføreren på Notodden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Dramatisk utvikling i rånersaken på Notodden: Arbeiderpartiet har snudd og åpner Storgata for trafikk 6. september - fire dager før kommunevalget.

Da råneraksjonene i Telemark-byen dominerte mediene tidligere i sommer, var Ap-ordfører Bjarne Bakken steil på at prøveperioden med gågate skulle vare som vedtatt ut året. Ordfører kalte det en fallitterklæring hvis politikerne lot seg presse.

Nå er ordførerens regjerende parti åpenbart redd for at 200 - 300 rånerstemmer skal gå til Frp ved kommunevalget.

Sjefen satte fyr

Samtidig innrømmer den landskjente rånertalsmannen Espen Kittilsen overfor Varden at det var han var en av dem som tente på de første bildekk-brannene som startet rabalderet  i sommer. Kittilsen har innrømmet ildspåsettelse overfor politiet.

Varaordfører Asgeir Drugli fra Solidaritetslista  er «gågatas far» på  Notodden. Han er oppgitt over at flertallet i Arbeiderpartiets bystyregruppe har snudd og klubbet ned sin egen ordfører.

-Meget uheldige signaler

- Ap bedyrer at de ikke har gitt etter for råneraksjonene. Men Frp har på en kynisk måte utnyttet en komplisert situasjon i sommer. De fungerte som politisk rådgivere for rånerne, sier varaordførerern til avisa Telen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer