Rånerne vant gågata tilbake

- Uheldig signal til aksjonister, mener varaordføreren på Notodden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dramatisk utvikling i rånersaken på Notodden: Arbeiderpartiet har snudd og åpner Storgata for trafikk 6. september - fire dager før kommunevalget.

Da råneraksjonene i Telemark-byen dominerte mediene tidligere i sommer, var Ap-ordfører Bjarne Bakken steil på at prøveperioden med gågate skulle vare som vedtatt ut året. Ordfører kalte det en fallitterklæring hvis politikerne lot seg presse.

Nå er ordførerens regjerende parti åpenbart redd for at 200 - 300 rånerstemmer skal gå til Frp ved kommunevalget.

Sjefen satte fyr

Samtidig innrømmer den landskjente rånertalsmannen Espen Kittilsen overfor Varden at det var han var en av dem som tente på de første bildekk-brannene som startet rabalderet  i sommer. Kittilsen har innrømmet ildspåsettelse overfor politiet.

Varaordfører Asgeir Drugli fra Solidaritetslista  er «gågatas far» på  Notodden. Han er oppgitt over at flertallet i Arbeiderpartiets bystyregruppe har snudd og klubbet ned sin egen ordfører.

-Meget uheldige signaler

- Ap bedyrer at de ikke har gitt etter for råneraksjonene. Men Frp har på en kynisk måte utnyttet en komplisert situasjon i sommer. De fungerte som politisk rådgivere for rånerne, sier varaordførerern til avisa Telen.

 TENTE PÅ BILDEKK OG VANT STORGATA TILBAKE:  Rånergeneral Espen Kittilsen innrømmer at han satte fyr på bildekk i forbindelse med bilfolkets kamp i sommer for å få Storgata tilbake. Samtidig vil regjerende Arbeiderpartiet åpne gata for biler igjen fire dager før valget. Varaordfører Asgeir Drugli raser mot Fremskrittspartiets stemmefiske i rørt vann. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix.
TENTE PÅ BILDEKK OG VANT STORGATA TILBAKE: Rånergeneral Espen Kittilsen innrømmer at han satte fyr på bildekk i forbindelse med bilfolkets kamp i sommer for å få Storgata tilbake. Samtidig vil regjerende Arbeiderpartiet åpne gata for biler igjen fire dager før valget. Varaordfører Asgeir Drugli raser mot Fremskrittspartiets stemmefiske i rørt vann. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix. Vis mer

Han er skuffet over at dekkbrenning og gateopptøyer har ført fram. Aps kuvending gir meget uheldige signaler til folk om at det går an å true bort politiske vedtak på denne måten, framholder han.

JERNRING: Politiet slo jernring rundt Notodden og sjekket alle tilreisende sympatisører da råneraksjonene tok oppmerksomheten i juli.
-MEGET UHELDIGE SIGNALER: «Gågatas far» på Notodden, varaordfører Asgeir Drugli (Solidaritetslista) mener knefallet til samarbeidspartner Arbeiderpartiet skaper meget uheldige signaler til de som vil true bort politiske vedtak.