Råneropprør på Notodden

Aksjonerer mot stenging av Storgata. Bildekk-bål i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at Storgata i Notodden sentrum ble stengt for biltrafikk, har rånerne i byen i natt tatt hevn på politikerne ved å tenne på bildekk og lage bråk i sentrum.

- Rånerne varslet at de ville bråke for demonstrere mot at Storgata har blitt stengt, forteller operasjonsleder Terje Edvardsen ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

Klokka 00.15 i natt ble det registrert mellom 40 og 50 biler i kortesje på vei mot Notodden sentrum.

I løpet av natta fikk politiet en rekke telefonhenvendelser fra folk som ikke fikk sove på grunn av hyling og tuting fra rånerbilene.

Tente på bildekk

- Litt over klokka ett i natt fikk vi første melding om et bål som var tent opp på torget i sentrum, sier Edvardsen.

- Noen minutter senere ble det satt fyr på noen bildekk på en midtrabatt like ved Esso, og litt før halv fire i natt fikk vi beskjed om at det var en dekk-brann på Nesøya, fortsetter han.

Brannvesenet fikk raskt slukket alle de tre brannene, og ingen personer kom til skade.

HEVN PÅ POLITIKERNE: Rånerne aksjonerte i natt fordi politikerne har stengt Storgata i Notodden sentrum. Foto: Dagbladet.no-tipser
HEVN PÅ POLITIKERNE: Rånerne aksjonerte i natt fordi politikerne har stengt Storgata i Notodden sentrum. Foto: Dagbladet.no-tipser Vis mer

Det har også vært en brann på den gamle kommunale søppelfyllingen på Notodden, der flere lagrede bildekk har brent kraftig siden klokka fem i dag morges. I halv åtte-tiden var brannen i ferd med å slukkes, men politiet er ikke sikre på om dette har sammenheng med dekkbrannene i sentrum enda.

- Foreløpig etterforsker vi dette som to separate hendelser, opplyser operasjonsleder John Tveitan ved Telemark politidistrikt.

- Alvorlig

Foreløpig er ingen pågrepet etter nattens hendelser, men et førerkort er beslaglagt.

- I tillegg har vi registrert en del informasjon som vil bli brukt i etterforskningen, sier Edvardsen.

Politiet i Notodden ser alvorlig på aksjonen som ble gjennomført i natt.

- Dette er en aksjon mot et lovlig fattet vedtak, noe som er alvorlig i seg selv. Det straffbart å tenne opp bål i sentrum, og i tillegg snakker vi her om både ordensforstyrrelse og overtredelse av veitrafikkloven, sier Edvardsen.

Ifølge operasjonsleder Tveitan har rånerne varslet flere aksjoner mot vedtaket framover.

Råneropprør på Notodden
FULL FYR: Tre forskjellige steder i Notodden sentrum tente rånerne på bildekk i natt.