Ranet av haglemann

SLEPENDEN (Dagbladet): Med avsaget hagle truet han til seg penger fra Slependen postkontor i går. Sparebanken NOR på Holtet i Oslo ble også ranet - for andre gang på under to måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BÅRD A. RØSNÆS

og ODD ROAR LANGE

Ransutbyttet er ukjent. Posten har utlovet en dusør på 10000 kroner for tips som fører til at gjerningsmannen blir tatt.

Ransmannen var iført finlandshette, grønn flygerjakke og mørke bukser. Han stakk av fra stedet til fots med ransutbyttet i en plastpose. Det ble ikke løsnet skudd, og ingen kom fysisk til skade.

Storutrykning

- Gjerningsmannen er trolig ung. Han er rundt 180 centimeter høy, tynn og med kort mørkt hår. Han benyttet et to-håndsvåpen, høyst sannsynlig en avsaget hagle, sier politiadjutant ved Asker og Bær-um politikammer Siv Hallgren.

Politiet ble varslet om postranet klokka kvart over to i går.

Væpnet og iført skuddsikre vester gjennomgikk de boligområder i nærheten av postkontoret. En hundepatrulje ble også benyttet i søket.
Politiet sjekket passerende biler, og hadde flere kontrollposter i området.Søket ble trappet ned etter hvert, men politiet regnet i går kveld med å fortsette søket. I tillegg avhørte de vitner til ranet.

Nytt Holtet-ran

Politiet jaktet i går ettermiddag på mannen som ranet Sparebanken NORs filial på Holtet i Oslo rett før klokka 15.30. Maskert med finlandshette og bevæpnet med pistol truet han til seg mellom 50000 og 150000 kroner fra de fem ansatte som befant seg i filialen.

Raneren stakk av i vill fart i en rød Golf. Bilen ble etter kort tid funnet forlatt med motoren i gang ved Shell-stasjonen på Kastellet, noen hundre meter lenger sør på Ekebergveien.

Raneren var iført frakk og dongeribukser under ranet.
Filialen ble også utsatt for ran 14. mai i år.

- Vi vet ikke hvor mye penger som er borte, det får vi ikke klarhet i før i morgen. Vi håper det er tilfeldig at denne filialen har vært utsatt for to ran på kort tid, men sikkerheten og rutinene ved filialen skal nå evalueres, sier Stig Øksnes, spesialrådgiver i Sparebanken NORs sikkerhetsseksjon.

Viul Bok og Papir ligger vegg i vegg med bankfilialen i Kongsveien 94 på Holtet. Daglig leder Hanne Lill Sørø så raneren idet han kom løpende ut av banken.

- Det kom en person inn i butikken og ba meg ringe politiet. Vedkommende hadde støtt på raneren da han var på vei inn i banken, forteller Sørø.

Nesten-kollisjon

Hun forteller at raneren nesten kolliderte med flere biler da han stakk av i vill fart.
- Alle kan jo bli ranet, så jeg tenker ikke så mye på det i hverdagen. Men det er jo litt betenkelig at banken ved siden av er ranet to ganger på kort tid, sier hun.