Ranet av landeveisrøvere

SON (Dagbladet): Ferieturen ble forvandlet til et mareritt for samboerparet Knut Jørgensen og Sonja Bøe fra Son.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På kystveien mellom Nice og Cannes ble de dratt ut av bilen og fraranet alle eiendeler.

Samboerparet leide bil i Nice til ferieturen. De valgte å kjøre den vakre kystveien fra Nice til Cannes for å nyte utsikten. Like før innkjøringen til Cannes skal de til å svinge av veien, da en mann på scooter brått svinger ut og stiller seg på tvers foran bilen.

- Først trodde vi at det var en som trengte hjelp, forteller Knut Jørgensen. Men i løpet av noen få sekunder åpner en annen mann bildøra og river Sonja ut av bilen. Samtidig stopper en bil bak leiebilen. To menn løper ut. Knuser låsen med et brekkjern og river opp bagasjelokket. De tar med seg all bagasjen og verdisakene som var plassert mellom setene bak i bilen. Blant annet video- og fotoutstyr for over 30 000 kroner. De tar lommebok og Visa-kort.

Motstand

Det hele var over på noen få sekunder.

- Jeg prøvde å gjøre motstand. Heldigvis fikk samboeren min stoppet meg. Ellers vet jeg ikke hvordan det hadde endt, sier Knut Jørgensen, vel hjemme i Son etter det brutale ranet, som skjedde for noen få uker siden.

- Ranerne virket profesjonelle, forteller Jørgensen.

- Etterpå fikk vi høre av folk vi traff der nede, at utenlandske bander opererer på veiene i Sør-Frankrike og raner intetanende turister.

Bare i ukene etter at samboerparet kom hjem til Norge, har de møtt to personer som har opplevd liknende ran på den samme strekningen.

Stoppet ikke

Overfallet skjedde midt på lyse dagen, på den sterkt trafikkerte kystveien. Ingen biler stoppet for å hjelpe dem.

- Alle kjører rett forbi, når det for eksempel står en bil med panseret åpent i veikanten. Det er bare godtroende turister som stopper, forteller Knut Jørgensen. Han vil gjerne advare andre mot de bevæpnede landeveisrøverne.

- Ingen advarte oss, sier paret, som har anmeldt overfallet.