- Ranet av norske myndigheter

Per Sandberg, leder av Stortingets justiskomite, mener de norske foretningsmennene i Brasil har blitt ranet, og at det er norske myndigheter som har gjort ranet mulig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| NATAL (Dagbladet): De siste dagene har Per Sandberg oppsøkt politiet i Brasil, norske forretningsmenn og deres advokater i Brasil. Lederen av Stortingets justiskomite og nestleder i Fremskrittspartiet har fått sine verste antagelser bekreftet.

- Det som har skjedd i Brasil kan enklest oppsummeres som et gedigent ran av norske statsborgere. Et ran som norske justismyndigheter har lagt forholdene til rette for, sier Per Sandberg til Dagbladet.  

«Hvitvasket bevis» - Dokumentasjonen fra Brasil viser at politiet her har sendt dokumenter til Norge. Der har de samme dokumentene blitt tatt inn i økonomirapportene fra Økokrim og sendt tilbake til Brasil.

- Slik har politiet i Brasil fått sine angivelige bevis for at de norske forretningsmennene har begått organisert kriminalitet, og angivelig hvitvasket flere hundre millioner kroner, sier Per Sandberg.

Advokat John Christian Elden representerer forretningsmannen Trygve Kristiansen. I går møtte de Sandberg i Brasil.

- Etter det vi har funnet ut her i Brasil, er det på det rene at hele saken bygget på feilaktige påstander fra norske myndigheter. Det er utrolig at de samme myndighetene ikke gjør noe for å hjelpe norske statsborgere som de har satt i en håpløs situasjon, sier Elden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer