Ranet bank da ranserstatning ble forsinket

Frikjent for bankran i Krisiansand i 2004. -Fikk ideen i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

33-åringen som har innrømmet ranet av Spareskillingsbanken i Kristiansand, venter fortsatt på erstatning etter at han ble frikjent for et tidligere bankran.

Mannen har krevd 250.000 kroner fra staten for urettmessig straffeforfølging etter at han ble frikjent for et ran i 2004. Dagen før Spareskillingsbanken ble ranet, hadde han fått vite at erstatningspengene ville komme seinere enn forventet, forteller 33-åringens advokat til VG.

- Blakk, uten jobb og med gjeld til forfall ranet han en bank. Alle trenger penger for å leve, sier advokat Olav Sylte.

33-åringen ble pågrepet i går etter et døgn på flukt.

Svigermors bil

Avisa skriver også at 33-åringen brukte bilen til sin egen svigermor da han rømte fra åstedet i Kristiansand fredag.

Ransutbyttet på rundt en million kroner er kommet til rette.

- 33-åringen  hadde bare brukt penger til taxien han satt i da han ble arrestert. Han var da på vei til politiet for å melde seg selv, sier advokat Olav Sylte.

 OPPKLART:  Dette bildet tok overvåkningskameraet i Spareskillingsbanken i Kristiansand av den maskerte og bevæpnede raneren som kom inn i banken like før stengetid kl. 15.00 sist fredag. En 33-åring, som tidligere er frikjent for et ran i Sparebanken Pluss i Mandal 15. oktober 2004, tilsto ranet i går. Foto: Politiet.
OPPKLART: Dette bildet tok overvåkningskameraet i Spareskillingsbanken i Kristiansand av den maskerte og bevæpnede raneren som kom inn i banken like før stengetid kl. 15.00 sist fredag. En 33-åring, som tidligere er frikjent for et ran i Sparebanken Pluss i Mandal 15. oktober 2004, tilsto ranet i går. Foto: Politiet. Vis mer

Mannen beskrives som en kjenning av politiet og skal tidligere være dømt for bruk og besittelse av narkotika, samt våpentyveri.

-Ransopplæring i retten

Etter at Sparebanken Pluss i Mandal ble ranet 15. oktober 2004, ble han dømt til fengsel i tingretten, men frikjent av juryen i lagmannsretten. Han vil derfor trolig få utbetalt erstatning, men neppe så mye som han har krevd, skriver VG.

Advokat Sylte, som fikk mannen frikjent for Mandals-ranet, sier 33-åringen fikk ideen til et bankran etter å ha tilbrakt mange timer på tiltalebenken og hørt om ranet han var tiltalt for  tre år tidligere.

Ifølge VG ble 33-åringen i politiavhør i går konfrontert med et uoppklart ran i Handelsbanken i Kristiansand 30. oktober. Han nekter for å ha noe med det ranet å gjøre.

En yngre mann ble pågrepet for ranet for snart seks uker siden, men ble løslatt dagen etter. (NTB).

UOPPKLART: Dette bildet tok overvåkningskameraet i Handelsbanken i Kristiansand av en bevæpnet raner som kom inn i banken 30. oktober i år. Ranet er fortsatt uoppklart. 33-åringen som i går innrømmet ran av Spareskillingsbanken i samme by sist fredag, ble ifølge VG konfrontert med dette ranet i avhør i går, men nekter for å ha noe med det å gjøre.