Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ranet bank med falsk granat

Med en grantlignende gjenstand i hånda, truet raneren til seg 10 000 kroner fra Sparebank1 i sentrum av Hammerfest. Politiet har gode bilder av raneren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Banken ble ranet klokka 14.30, og mannen la den granatlignende gjenstanden igjen utenfor banken da han stakk av til fots. Politiet sperret av området mens de undersøkte om det virkelig var en granat. Gjenstanden viste seg til slutt å være helt ufarlig.

Klokka 21.20 var raneren fortsatt på frifot. Han fikk med seg rundt 10 000 kroner i ransutbytte.

Den granatliknende gjenstanden lå på fortauet utenfor banken. Området ble sperret av, men politiinspektør Kåre Songstad sa til Dagbladet.no at de ikke anså situasjonen som dramatisk.

Bankens overvåkingskamera har gitt politiet gode bilder av raneren:

Han er i 30-årene, og var kledt i en lys jakke og en mørk bukse da ranet skjedde. Han hadde også på seg en svart cap.

- Hammerfest er totalt uegnet som ransby fordi det bare er en vei som går ut av byen. Vi har fått hjelp fra lensmannskontorene i distriktet til å stenge veien, og har godt håp om å ta raneren. Vårt tips er at han fortsatt er i byen, sier Songstad.

Verken ansatte eller kunder i banken kom fysisk til skade under ranet. Raneren skal ha mumlet noen ord da han truet til seg penger, men politiet har foreløpig ikke klart for seg hvilken dialekt eller hvilket språk han snakket.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling