Ranet bank med lapp i Farsund

På lappen sto det: «Dette er et ran».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Mannen som ranet en bankfilial på Vanse i Farsund kommune fredag morgen sa ingenting, men viste fram en lapp med teksten «Dette er et ran».

Deretter stakk han trolig fra stedet på sykkel, melder Fædrelandsvennen. Et vitne så en mann som tydelig hadde hastverk flykte fra stedet på sykkel.

Det var klokken 9 fredag morgen, like etter at Sparebanken Sørs filial på tettstedet Vanse i Farsund kommune hadde åpnet, at raneren slo til. Han truet de ansatte med en kniv, og fikk med seg et ukjent pengebeløp.

Store politistyrker med hunder leter fredag ettermiddag etter raneren, men har ikke funnet spor etter ham så langt.

- Vi søker nå med hunder i hele området på jakt etter spor, i tillegg til at vi har gjennomført en rundspørring i området rundt banken, opplyser lensmann Kåre Unhammer i Farsund til NTB.

Ifølge politiet var raneren etter all sannsynlighet alene om ranet. Han beskrives som godt voksen, 170-180 centimeter høy og mørkhåret.

Fredagens ran i Farsund er et i rekken av flere ran som har blitt utført i Agder-distriktet de siste dagene. To 15-åringer er så langt pågrepet, mistenkt for ranet av en bankfilial i Kristiansand mandag og tre andre ran i området.

Politiet tror 15-åringene tilhører et større ransmiljø, og varslet flere pågripelser.

- Vi ser ingen åpenbar kobling mellom de tidligere ranene og dette, men vi kan selvsagt ikke utelukke at det kan være en sammenheng, sier lensmann Unhammer.

(NTB)