Ranet bank med pistol

Jakter væpna raner i Kongsvinger. Fluktbilen er funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Store politistyrker jakter på en eller flere væpna ranere i Kongsvinger, etter at en DnB Nor-filial ble ranet i 09.30 tiden i formiddag, opplyser politiet i Hedmark.

• Har du opplysninger eller bilder? Tips oss på sms/mms 2400, telefon 24 00 00 00 eller epost 2400@db.no

Det er ikke klart om noen inne i banken ble truet med pistolen under ranet. Politiet vil ikke si hva ransutbyttet ble.

Ransmannen stakk fra stedet i en ventende bil, en rød Peugeot 406 GLX, som ble fratruet en kvinne minutter før hendelsen, melder lokalavisa Glomdalen.no.

Bilen ble funnet tom «like i utkanten av Kongsvinger» i 11-tiden, får Dagbladet opplyst. Politiet vil ikke si noe om eventuelle sporfunn i kjøretøyet, og melder at de ikke vet hvilken retning gjerningsmannen stakk.

- Vi kan ikke utelukke at han har fått en ny bil og kjørt videre, sier politiet til Dagbladet. Store mannskaper, inkludert hundepatruljer og helikopter, er satt inn i letingen.

Politiet i nabodistriktet Romerike er mobilisert, og Värmlands-politet i Sverige holder utkikk på sin side av grensen.

- Vi er orientert om at det har vært et ran, og vi har fått informasjon om denne samme bilen, sier operasjonsleder Tommy Lind ved Värmland län i Sverige til Dagbladet.

- Vi har foreløpig ikke fått noen indikasjoner på at raneren har kjørt i retning Sverige, men vi følger med, sier han.

— Det var én mann inne i banken. Han skal ha vært iført bukser med skogkamuflasje og en lys hettegenser. Mannen var maskert, trolig med en finlandshette, sier operasjonsleder Hans Engh til Glomdalen.no.

Politiet er nå på stedet og utfører tekniske undersøkelser. Det er foreløpig ikke kjent om det befant seg kunder inne i banken under ranet.

- Vi har beredskap for å håndtere slike situasjoner. Det er i full gang, sier informasjonsrådgiver Marit Giske i DnB Nor til Dagbladet.