Ranet bank med sprengstoff rundt nakken

Alt gikk galt for pizzabudet Brian (46). Nå har politiet forklaringen - fire år etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et bankran i byen Erie i Pennsylvania for snart fire år siden vakte oppmerksomhet over hele USA. Pizzabudet Brian Wells (46) kom inn i banken med maskinpistol og et bombebelte rundt nakken.

Bomben gikk av og bankraneren ble drept. Han hevdet han ble presset til utføre ranet før han ble sprengt til døde.

Onsdag kom påtalemyndighetene i den amerikanske delstaten med tiltale i saken. Du skal ikke ha sett mange dårlige krimfilmer før du har hørt om alle elementene i tiltalen.

Men sammensetningen av drap, kjærlighet, lik i dypfryser, nye drapsplaner og bankran har du neppe hørt stablet sammen på denne måten før.

Det var 28. august 2003 at Brian Wells kom umaskert inn i banken inn i banken med våpen og sprengstoff. Han gikk ut igjen med 8702 dollar – om lag 50 000 kroner – i en plastpose, ble pågrepet av politiet og lagt i jern like etter. Så langt er det ingen tvil om fakta.

Gissel eller planlegger?

Brian Wells rakk bare å si at han var presset av to personer til å begå ranet og at det tidsinnstilte sprengstoffet kunne gå av når som helst. Og så skjedde – før bombeekpertene rakk fram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.