Ranet banken i lunsjen

Uten spor etter to hvitkledde menn med gebrokkent engelsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet tror det var proffe ranere som slo til mot Sparebanken Øst i Krokstadelva like før klokka 11. Det var lunsjtid i banken utenfor Drammen, og kun en kvinne i skranken og ingen kunder.

- Det kom inn to menn med hvite kjeledresser, svarte finlandshetter, hansker og bagger. De truet med hvert sitt håndvåpen og fikk kvinnen til å putte penger i baggene før de forsvant. Det ble ikke avfyrt skudd og ingen kom til skade, sier lensmann Jonny Benjaminsen i Nedre Eiker.

Rask forbikjøring

Kvinnen som var så uheldig å være alene på jobb under ranet, er rystet av hendelsen og får hjelp av bankens beredskapsgruppe. Hun forteller at mennene snakket gebrokkent engelsk.

- De forlot banken i en svart BMW sedan i 3-serien. Vi tror årsmodellen er 1996-97. De kjørte mot Tråkka og tok til høyre forbi Krokstad skole. Da de kom på den gamle riksveien passerte de en bil i høy hastighet, forteller Benjaminsen til Dagbladet.no.

Får inn tips

Sjåføren i bilen ringte politiet og fortalte at han hadde sett to kraftige menn med kort hår. Der slutter alle spor etter ranerne. Politiet har i ettermiddag opphevet veisperringene som var over hele Nedre Buskerud, og BMW-en har de ikke sett snurten av.

- Vi har patruljer som kjører rundt og leiter etter bilen. Vi driver også med rundspørringer rundt banken, avhører vitner og det kommer fortsatt inn tips, sier lensmannen som karakteriserer ranet som proft utført.

RESULTATLØS RANSJAKT: Et stort antall væpna politi ble kalt ut da vitner så to menn med finlandshette og skytevåpen løpe inn i banken, og så komme ut igjen med bagger. Foto: SCANPIX
RESULTATLØS RANSJAKT: Et stort antall væpna politi ble kalt ut da vitner så to menn med finlandshette og skytevåpen løpe inn i banken, og så komme ut igjen med bagger. Foto: SCANPIX Vis mer

Han ønsker ikke å spekulere i om mennene var heldige eller om de timet ranet til lunsjen med hensikt.

Lette fra lufta

- Vi vet ennå ikke hvor mye penger de kom seg unna med, men det er klart at det ikke var et kjempebeløp, sier Benjaminsen.

Administrerende direktør Trond Tostrup i Sparebanken Øst vil ikke kommentere ransutbyttet.

- Det kommenterer vi aldri, sier han.

Politiet mottok ransmeldinga klokka 10.48, og væpna styrker sperret av alle aktuelle veier i området mens politihelikopteret lette fra lufta.

<B>FÅR STØTTE: Kvinnen som var alene på jobb ble rystet av den dramatiske hendelsen, og får hjelp av bankens kriseteam.
<B>SPAREBANKEN ØST: De tre andre ansatte i banken i Krokstadelva hadde lunsj da ranerne slo til. Her er krimteknikere som skal finne ut om ranerne etterlot spor på åstedet.
<B>KOM SEG UNNA: Tross veisperringer og et politihelikopter som lette fra lufta, kom de to mennene seg unna i BMW-en.