Ranet bil fra politimann

To væpna unggutter slo og truet en politimann til å gi dem Mercedes-nøklene i ettermiddag. Han hadde kommet fra Drammen for å møte det han trodde var to potensielle bilkjøpere. Av ukjent årsak forlot de bilen en time seinere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den uheldige bilselgeren er i 30-åra og jobber som politimann i Drammen. Da han kom til Torshov for å selge privatbilen, dro de unge mennene fram to pistoler og ranet til seg hans Mercedes 230 fra 1991.

Ungguttene hadde trolig ingen anelse om yrket hans. De slo mannen over haka med pistolskjeftet og stakk av med Mercedesen.

Hevelse på haka

- Dette er en sak vi prioriterer. Det er fordi det er et grovt ran, og ikke kun fordi mannen er politi, sa vaktleder Laila Back ved Kriminalvakta ved Oslo politidistrikt like etter ranet.

Den uheldige bilselgeren sitter fortsatt i avhør hos oslopolitiet - med en synlig hevelse på haka.

- Vi har ingen grunn til å tro at det er en sammenheng mellom ranet og mannens yrke, sier Back til Dagbladet.no.

Det frekke ranet skjedde like før klokka 13 i Presidentgata på Torshov.

Leter i bildearkiv

En time seinere fikk politiet en melding om at en bil var forlatt av to menn på Kjelsås. Det viste seg å være politimannens Mercedes.

- Vi vet ikke hvorfor tipseren synes det var mistenkelig at to menn gikk ut av bilen, sier politibetjent Terje Faraasen til Dagbladet.no

Ranerne er fortsatt på frifot. Ifølge politimannens forklaring var de to unge gutter med pakistansk utseende. Begge hadde piercing.

Politimannen skal forsøke å gjenkjenne dem i politiets forbryter-arkiv. Dersom det ikke lykkes, står politiet uten konkrete mistanker.

Mercedes er en populær bil blant medlemmene av den kriminelle, norsk-pakistanske a-gjengen, men de er kjent for å kjøre mer staselige utgaver enn 230-modellen fra 1991.