Ranet dronning Sonjas gullsmed for to millioner

- De kunne fort ha drept meg, forteller den kjente smykkekunstneren Anne-Mette Høisæther (57).

MILLIONVERDIER: De antatt rumenske ranerne kom seg unna med store mengder smykker, gull og edelstener da de slo til mot denne gullsmeden på Frogner. Nå er to av de mistenkte pågrepet i utlandet og hentet til Norge av politiet. Foto: NINA HANSEN
MILLIONVERDIER: De antatt rumenske ranerne kom seg unna med store mengder smykker, gull og edelstener da de slo til mot denne gullsmeden på Frogner. Nå er to av de mistenkte pågrepet i utlandet og hentet til Norge av politiet. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alene på jobb i gullsmedforretningen Juvelér i Bygdøy Allé 15. oktober i fjor, fikk Anne-Mette Høisæther (57) det som så ut som en helt vanlig kunde på døra, som ikke åpnes før innehaveren har sjekket hvem som ringer på.

- Kvinnen var velkledd, pen på håret og gikk i høye støvletter. Da jeg åpnet oppdaget jeg at to menn hadde gjemt seg på hver sin side av døra. De brøytet seg inn. Jeg prøvde å rope «nei», men de slo døra i ansiktet på meg, forteller gullsmeden til Dagbladet.

De neste minuttene ble 57-åringen utsatt for grov vold. To rumenske statsborgere er nå pågrepet for ranet, mens oslopolitiet ennå jakter på flere personer internasjonalt.

- Slo i ansiktet - En av mennene tok hånda over munnen min så jeg ikke skulle skrike. Så slo han meg med knyttneven i ansiktet. Det føltes som han slo for å få meg til å besvime. Seinere satte de strips på beina og armene mine og slang meg i gulvet med voldsom kraft. Jeg ble liggende helt stille, men likevel slo en raner meg i ansiktet flere ganger, sier Høisæther.

Hun er rystet over den unødvendige brutaliteten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer