Ranet fire ganger på tre uker

To personer ranet ved 18-tida i går kveld Narvesen-kiosken ved Haugerud t-banestasjon. Nå etterlyser politiet to gutter i alderen 17- 20 år etter det fjerde Narvesen-ranet på kort tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er forferdelig. Vi gjør det vi kan for å gjøre det mindre attraktivt å rane kioskene våre, sier administrerende direktør i Narvesen Detalj ASA, Rolf Erik Lie, til Dagbladet.

Like før stengetid truet gjerningsmennene til seg kassabeholdningen, og det er usikkert om de tok t-banen eller forsvant fra åstedet til fots. Hundepatruljer fra politiet gjennomsøkte i går kveld området rundt t-banestasjonen, og reisende med banen ble sjekket. Seint i går kveld var ennå ingen pågrepet.

Etterlyser to personer

Politiet kjenner ikke identiteten til ransmennene. De etterlyser nå to gutter i forbindelse med ranet.

  • Den ene er i 17-årsalderen, 1,70- 1,74 høy og mørkhudet. Han hadde på seg rødjakke med grå hette og mørke bukser og snakket gebrokkent norsk.
  • Den andre er i 20-årsalderen, 1,75- 1,80 høy og lys i huden. Han var iført mørk jakke med grå hette og mørke bukser.

Ingen kom fysisk til skade under ranet. Den ansatte som ble ranet, er preget av det som skjedd, men tilstanden hans skal etter forholdene være bra. Han ble i går kveld avhørt av politiet.

- Fortvilt situasjon

Ranet av Narvesen-kiosken er det fjerde i løpet av tre uker: Sist torsdag ranet to eller tre personer bevæpnet med pistol Narvesen-kiosken på Skullerud t-banestasjon. Ei uke tidligere ble kiosken på Ensjø t-banestasjon ranet av to menn med pistol, og 28. oktober truet en mann med pistol til seg flere tusen kroner fra kiosken på Linderud t-banestasjon.

Administrerende direktør i Narvesen Detalj ASA, Rolf Erik Lie, sier situasjonen i Oslo er fortvilt:

- Vi gjør det vi kan for å gjøre det mindre attraktivt å rane kioskene våre. Alle ansatte må på ranskurs, Securitas patruljerer jevnlig, og vi vil gjennomføre nye tiltak etter råd fra politiet og vaktselskapet.

Av sikkerhetsgrunner vil han ikke gå nærmere inn på hvilke konkrete tiltak det her er snakk om.

- Vi begynner dessverre å få en del erfaring med ran, men jeg kan forsikre om at vi har de ansattes sikkerhet høyest på dagsordenen, sier Lie.