Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ranet flyplass-bank med maskinpistol

Store politistyrker jakter nå på fire personer som ved 10.20-tida i formidddag ranet Kreditkassens filial på Fornebu flyplass utenfor Oslo. Bilen ranerne stakk av i, ble funnet i Oslo en times tid etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ranerne kom seg unna i en svart Audi varebil, sier politiinspektør Jan Egil Presthus i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

  Bilen ble ved 11.30-tida funnet i et garasjeanlegg under en lavblokk på Lilleaker i Oslo, om lag fire km fra Fornebu.

Kastet palle

Bankfilialen som ble ranet, ligger like ved utgangen i ankomsthallen i første etasje på Oslo lufthavn Fornebu. To av ranerne kom seg inn i banken ved å kaste en palle inn gjennom et vindu fra utsiden.

  Securitasvakter som jobber i hittegodsavdelingen og bagasjeoppbevaringen om lag ti meter fra bankfilialen, sier til NTB at de to var bevæpnet og maskert med finlandshetter. En av Securitas-vaktene forsøkte å løpe ut av ankomsthallen for å varsle politiet.

  - Jeg kom meg ut, men ble viftet tilbake av en tredje raner som sto bevæpnet på utsiden og passet på ransbilen, sier han til NTB.

Løsnet ikke skudd

Ifølge politiadjutant Kjetil Nilsen i Asker og Bærum politiditrikt var en av ranerne bevæpnet med automatvåpen, mens de tre andre hadde håndvåpen.

  - Men det ble ikke løsnet skudd under ranet, sier Nilsen til NTB.

  En av ranerne skal ha gitt en av de kvinnelige bankansatte en temmelig røff behandling, men ingen kom fysisk til skade under ranet. Nilsen har ikke oversikt over hvor mange ansatte som var til stede i banken da ranerne slo til.

  Store politistyrker både fra Oslo og Asker og Bærum politidistrikt deltok i ettermiddag i jakten på ranerne.

De ansatte får hjelp

Det er foreløpig uklart hvor mye penger banken ble ranet for, men det er på det rene at ranerne fikk med seg både norsk og utenlandsk valuta.

  - Vi får ingen oversikt over beløpet før politiet er ferdig med granskingen på åstedet og vi slipper til. Dette vil skje i løpet av ettermiddagen, sier Kreditkassens informasjonsdirektør Kjell Flø til NTB.

  Ifølge Flø var det to ansatte i bankfilialen da ranerne slo til.

  - Disse får hjelp etter et fast program vi har for ansatte som utsettes for ran, sier han.

Uventet

Kreditkassen har to filialer på Fornebu, og ingen av disse er tidligere blitt ranet.

  - Det var høyst uventet at ranere skulle slå til på Fornebu, i og med at det bestandig er så mye folk på flyplassen, sier Flø.

(NTB)

<B>AVSPERRET: Ransbilen ble funnet etter ca en time - i et garasjeanlegg under en lavblokk på Lilleaker i Oslo.<BR>

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!