FIRE MENN STORMET GULLSMEDVERKSTED: Fire maskerte menn slo til mot dette gullsmedverkstedet i Skippergata 30 i Oslo og overmannet og bakbandt tre mann som befant seg inne i lokalet.Foto: Jørgen B. Hoff
FIRE MENN STORMET GULLSMEDVERKSTED: Fire maskerte menn slo til mot dette gullsmedverkstedet i Skippergata 30 i Oslo og overmannet og bakbandt tre mann som befant seg inne i lokalet.Foto: Jørgen B. HoffVis mer

Ranet gullsmed-verksted i Oslo

Fire menn kom seg unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fire maskerte menn bevæpnet med kniv tok seg inn i et gullsmedverksted i Skippergata 30 i Oslo i formiddag. Ranerne fikk med seg et foreløpig ukjent utbytte.

- Det var to menn og en kvinne på verkstedet da ranet skjedde. Ingen ble fysisk skadd, sier operasjonsleder Kjetil Kroken i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

- Jeg var innom og leverte noe hos gullsmed Per H. Scharffenberg, som jeg graverer for. Da jeg var på vei ut, stormet det fire mann bevæpnet med kniver inn, beordret oss ned på gulvet og bakbandt oss på hender og føtter før de stjal med seg alt som var av verdi. De var der inne i omtrent fem minutter. Etterhvert klarte Scharffenberg å komme seg løs, få kuttet løs oss andre og varslet politiet, sier en av de tre som ble overfalt av ranerne til Dagbladet.no.

Politiet fikk melding om ranet kl. 10.50.

— De har tatt rubbel og bit. Jeg kan ikke anslå noen nøyaktig verdi på stående fot, men det dreier seg nok minst om en halv million kroner, sier verkstedets innehaver Per Scharffenberg til NTB.

Blant smykkene som ble ranet var Scharffenbergs svenneprøve som gullsmed, en brosje overstrødd med diamanter.

— For meg hadde den stor affeksjonsverdi, sier han.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i forbindelse med ranet, som Kroken omtaler som brutalt, men har foretatt tekniske undersøkelser og har satt i gang avhør de som var til stede i verkstedet.

- Både språk og utseende peker mot at de fire ransmennene er fra Øst-Europa, sier Kroken.

I SKIPPERGATA: Gullsmedverkstedet ligger inne i en bakgård med inngang fra trafikkerte Skippergata i Oslo.
I SKIPPERGATA: Gullsmedverkstedet ligger inne i en bakgård med inngang fra trafikkerte Skippergata i Oslo. Vis mer