-Ranet med maskinpistol

Bevæpnet med det som kan ha vært en maskinpistol, samt pistol og kniv, ranet de tre ungdommene en kiosk på Vestli i Oslo i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utbyttet av ranet var magert: Kassabeholdningen på 3000- 4000 kroner og noen kartonger med sigaretter.

Ranet skjedde ved 21-tida, og politiet sendte store ressurser til åstedet. Faren for at ungdommer løp rundt i drabantbyen med maskinpistol ble tatt særdeles alvorlig.

Dramatisk

- Den unge ekspeditøren har forklart at han så et maskinpistol-liknende våpen. Vi vet ikke sikkert om det virkelig var en maskinpistol, understreker vaktleder Ingebrigt Eldegard på kriminalvakta ved Oslo politikammer.

Det var en dramatisk historie ekspeditøren fortalte til politiet i natt. De tre ranerne, som antas å være i tenårene, stormet inn i kiosken en etter en. Den første bar det som liknet en maskinpistol, den andre hadde en pistol, mens sistemann veivet med en kniv. Alle var mørkt kledd, og hadde hodet tildekket med strømpe eller finlandshette.

Tåregass

Ekspeditøren har forklart at han ble tvunget til å holde øynene åpne mens de sprayet tåregass i ansiktet hans. Før de stakk av, truet de til seg videoen til overvåkingskameraet.

Ranstrioen skal ha snakket norsk, men avdekket nok hud til at politiet ikke utelukker at de kan ha vært av utenlandsk opprinnelse. Ingen var ved midnatt pågrepet i saken.

Ekspeditøren var innom legevakta for en sjekk etter episoden, men skal ikke ha kommet fysisk til skade.

<B>SPOR:</B> Politiet sikret seg i går kveld spor i kiosken i Vestlisvingen i Oslo.