Ranet Megazone med ekte våpen

Væpnet raner slo til mot Norges første laserspill-hall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Megazone i Oslo er mest kjent for ufarlige laserpistoler og innendørs paintball. Men like før åpningstid i dag var det alt annet enn lek og moro da daglig leder hørte en rute bli knust i lokalet.

- Han så at noen forsøkte å komme seg inn i lokalet, og ringte politiet. Like etterpå stod raneren der og truet med pistol, sier kollega Paul Havnevik, som driver Megazone sammen med daglig leder.

- Raneren ba om å få åpnet safen. Det hele gikk vennlig for seg. Kollegaen min taklet situasjonen på en eksemplarisk måte, og forholdt seg rolig og klar hele veien. Vi har rutiner for slike hendelser, og han gjorde det han ble bedt om. Samtidig har vi gode rutiner på å ikke oppbevare store pengebeløp i safen. Derfor fikk ikke raneren mer enn et mindre pengebeløp, sier Havnevik til Dagbladet.

Raneren beskrives som en mann på mellom 25og 30 år, av utenlandsk opprinnelse, som snakket Oslodialekt. Han var iført finlandshette, en hvit skijakke, dongeribukse, røde og blå sokker tredd utenpå buksa og hvite og sorte joggesko.

Han ble sist sett løpende mot Mariboesgate, opplyser politiet.

Havnevik sier ranet skjedde før åpningstida, og at det derfor ikke var andre i lokalet enn innehaveren.  Raneren skal ha skåret seg på det knuste glasset, og derfor gitt politiet gode DNA-spor.

- Det står bra til med daglig leder, og driften går som normalt. Selv om dagen startet med alt annet enn lek og moro, sier Hanevik.