Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ranet og drept på jobb

Fire vestlige journalister ble drept da bilene de satt i ble angrepet mellom Jalalabad og Kabul i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre av de drepte var utlendinger. To arbeider for nyhetsbyrået Reuters, en australsk kameramann ved navn Harry Burton og en afghanskfødt fotograf ved navn Azizullah Haidari. Reuters bekreftet at de to medarbeiderne var savnet.

En kvinnelig journalist var utsendt fra den italienske avisen Corriere della Sera, mens den fjerde var spanier, muligens Julio Fuentes fra El Mundo.

Journalistene kjørte mandag i bilkolonne i provinsen Nangarhar da de ble beskutt av ukjente menn 9 mil øst for Kabul. To av bilene ble stanset, og alle som satt i bilene ble tvunget ut, mens de andre fire kjøretøyene snudde og forsvant tilbake i retning Jalalabad.

En bussjåfør i Kabul og flere av passasjerene hans sa mandag at de så fire lik langs den samme veien. De døde var åpenbart ranet, for alle lommene var tømt. Sjåføren fikk øye på det ene liket først, og oppdaget de tre andre da han stanset. En av de døde var kvinne.

Mange bilkolonner med journalister har kjørt samme veien de siste dagene fra Pakistan til Kabul. En gruppe journalister utsendt av Radio France International ble utsatt for væpnet ran søndag på samme veien.

(NTB-Reuters-DPA)

Hele Norges coronakart