Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ranet og skutt jorda rundt

Robert Garside prøver å bli den første som løper jorda rundt. Men nå er han blitt skutt mot, arrestert og ranet så mange ganger at han begynner å gå lei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Garside la ut på ferden for nesten fire år siden. Så langt er han blitt beskutt i Russland, ranet i Pakistan, fengslet i Kina og truet med pistoler i Panama og Mexico.

- Rett utenfor Acapulco var jeg i et mørkt smug, og tenkte at dette er et typisk sted der folk blir ranet. Rett etterpå kom tre menn løpende mot meg. En hadde pistol, de to andre hadde kniver. Jeg tenkte «Åh nei, nå er det på'n igjen», sier han til nyhetsbyrået Reuters.

- Når noen løper etter deg med en øks, spytter på deg eller kaster steiner etter deg må du bare prøve å tenke positivt. Men noen ganger blir jeg forbannet og deprimert, sier han.

Garside løper ti mil om dagen, og har allerede løp gjennom 30 land. Han regner med å være ferdig i 2002 - etter å ha løpt 70 000 kilometer.

Egentlig skulle han løpe gjennom Colombia, men han måtte snu og ta fly til Panama.

- Det var altfor mange folk der som hadde skytevåpen. Turen var rett og slett for farlig. Jeg vil heller dø mens jeg løper over Antarktis enn å bli skutt i hjel av en terrorist som vifter med en AK-47, sier han.

Så langt har Garside slitt ut 26 par med joggesko.

Turen hans kan du følge her.

STARTET 7.12.96: Etter startskuddet i London, visste Robert lite om hvilke farer som ventet.
<B>VENEZUELA 28.3.00:</B> Noen uker etter dette bildet snudde Robert i Colombia - det var for mange folk med våpen i gatene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media