Ranet på permisjon?

Stig Millehaugen var på permisjon fra fengselet da han ranet Kredittkassen på Masjorstua. Dét hevder politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapsdømte Stig Millehaugen (33) nektet straffskyld for drapsforsøk og ran da saken mot ham startet i Oslo tingrett mandag.

Millehaugen er tiltalt for væpnet ran av Kreditkassens filial på Majorstuen i Oslo tredje juledag 2000. Iført politiuniform og med maskinpistol skal han ha truet til seg 210.000 kroner.

Da raneren løp ut av banken, skjøt han også 13 skudd mot en politibil som sto på utsiden.

Kom i håndjern

Aktor Per Egil Volledal mener at de kan føre bevis for at Millehaugen, som på det aktuelle tidspunkt hadde permisjon fra fengselet, var den som utførte ranet.

Det er en omfattende sikkerhetskontroll rundt denne saken, og Millehaugen ankom rettssalen iført håndjern. Hans forsvarer, Morten Furuholmen, vil trolig begjære saken utsatt ettersom det er strid om bevisene i saken.

Fra før soner 33-åringen to dommer, én på 17 års fengsel for drap på en fengselsbetjent under rømming i 1992, og én dom på seks år for to ran.

Han soner i isolat i Norges strengeste fengsel, Ringerike fengsel. Millehaugen blir vurdert som svært rømningsfarlig og ble flyttet fra Skien fengsel etter at det ble avdekket at han hadde nye rømningsplaner.

(NTB)

FARLIG:</B> Denne mannen er Norges best bevoktede mann fordi politiet mener at han er rømningsfarlig.