Ranet pengetransport for 2.mill.

Tre maskerte og bevæpnede menn ranet ved 03.50-tiden i natt en pengetransport fra Securitas for et millionbeløp ved Sparebanken NORs filial i Ytre Enebakk. En mørk BMW som kan være ranernes kjøretøy, ble observert på vei mot Østfold etter ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmann Stig Alf Hansen i Enebakk sier til at ranerne har fått med seg minst 2 millioner kroner. En mørk BMW ble kort etter ranet observert på riksvei 120 i retning Østfold. Politiet regner det som sannsynlig at ranerne vil sette fra seg ransbilen. De to Securitas-vekterne i den pansrede Mercedes verditransportbilen kom ikke fysisk til skade under ranet i den lille Akershus-bygda.

Nattsafe-penger

Bilen fra vaktselskapet var på slutten av en rute for å samle inn penger fra nattsafene til 10-20 bankfilialer i Oslo og Akershus. Det gjøres hver natt, opplyser direktør Per-Arne Gulbrandsen i Securitas. Ifølge Gulbrandsen er det umulig å fastslå ranbsutbyttet før bankene har meldt inn sine tap, men han mener det er sannsynlig at det er snakk om et par millioner kroner.

Vekterne skulle til å tømme nattsafen til Sparebanken NORs filial, og hadde parkert foran bankbygningen da tre maskerte menn med minst ett større våpen truet dem til å åpne den pansrede pengetransportbilen.

Ranerne var kledd i kjeledresser, finlandshetter og hansker. Det grove våpenet vekterne så, kan være en AG-3. Trolig ble det også brukt håndvåpen ved overfallet. Etter ranet forsvant de tre mennene i en mørk personbil på riksvei 120 mot Tangen bro.

Varslet selv

Securitas-medarbeiderne varslet straks ranet over eget nett, og Securitas-sentralen alarmerte umiddelbart politiet, opplyser lensmann Stig Alf Hansen.

En større politiaksjon med støtte fra Kripos er satt i gang etter pengetransport-ranet i Ytre Enebakk. Grensestasjonene er varslet.

(NTB)